VIDEO: PORUKA GRADONAČELNIKA RIBIČIMA – Ne lovite ribu ispod kanalizacijske cijevi na Obilaznici!

ŠIROKI BRIJEG – Od problema ne treba bježati, s njima se treba pomiri i nastojati što prije riješiti.

Grad Široki Brijeg je na dobrom putu da nakon 30 godina shvati koliki ima problem, i na pragu je tog rješenje, ali svih ovih godina Željko Komšić je stvarao poteškoće da se rješenje pronađe!

Naime, na magistralnoj cesti M6.1 Široki Brijeg – Mostar na Obilaznoj cesti u Širokom Brijegu postoji jedan most, ispod tog mosta postoji jedna rijeka, rijeka se zove Lištica, i ona je trebala biti ponos ovog gradića u srcu Hercegovine. Međutim, ispod tog mosta u rijeku Lišticu se ulijeva jedna velika kanalizacija i sva ta govna, i sav taj otpad koji isključivo mi proizvedemo, nastavi teći svojim tokom nizvodno, do usta naših sugrađana, što preko vode za piće, što preko poljoprivrednih proizvoda… Bitno je da se sve iskoristiti i ništa ne baca i tako sve se u krug vrti kao prirodni proces….

S obzirom na to kako još nemamo pročistač, a koji je najavljen za kraj 2020.g., i koji je u planu od 1990 i neke, naši stručnjaci su pronašli najbolje rješenje kako da se kanalizacija izbaci u rijeku dok ne bude izgrađena dugo najavljivana najveća investicija grada Širokog Brijega.

I tako dok se ta kanalizacija izljeva, s vremenom pocrkaše svi živi stvorovi koji su se u vodi nalazili od rakova i riba. Sreća da nam je mozak kao kod kišne gliste pa brzo zaboravljamo kako je to bilo nekad

No, neke ribe su svoj organizam ojačale da uspijevaju preživjeti te ekstremne uvijete, ali problem nastaje u ribičima koji ju love i skoro da su i nju istrijebili.

Kako bi se zaštitila ta posebna vrsta ribe koja uspijeva preživjeti i naj ekstremnije uvijete gradske kanalizacije, Gradonačelnik Širokog Brijega im je poručio da ju ne love!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info