VIDEO: ‘Otisci multioriginalne BiH’ u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – ‘Otisci multioriginalne BiH’ naziv je izložbe grafika studenata likovnih akademija iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Trebinja i Širokog Brijega koja je otvorena u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, a koja se održava u sklopu projekta ‘PRO-Budućnost’.

Na samom početku programa otvorenja izložbe nazočnima se obratio Stjepan Skoko dekan ALU Široki Brijeg zaželjevši dobrodošlicu nazočnima istaknuo je da je ova izložba poveznica među ljudima izražavajući zadovoljstvo da je u proteklih godinu dana druga izložba koja se održava u Širokom Brijegu. Nakon dekana Skoke nazočne su pozdravili Denis Fejzić s ALU Sarajevo i Edita Čolo Zahirović u ime projekta PRO – Budućnost. Nazočnima se u ime gradonačelnika Kraljevića obratio i izložbu otvorio dr. Drago Martinović.

„Široki Brijeg je od prije tri mjeseca i službeno pridružen projektu PRO-Budućnost. Široki Brijeg je otvoren grad što pokazujemo i na ovaj način, ali i drugim aktivnostima koje se provode uz ovaj projekt. Studenti ALU Široki Brijeg su naši najbolji promotori i uistinu nadam se da su vama koji dolazite iz raznih krajeva BiH prenijeli svoja lijepa iskustva boravka u našem gradu“, rekao je između ostalog dr. Martinović. Izloženi radovi nastali su na grafičkoj radionici održanoj u Bosanskoj Krupi, tijekom lipnja 2015. godine, u okviru USAID-ovog projekta ‘PRO-Budućnost’. Izložba će ostati otvorena do 29. svibnja 2016. godine.

Grad Široki Brijeg