Opel nudi pogled na uzbudljivu budućnost svoje marke kroz novi koncept. Njegovo ime je Opel GT X Experimental – to je robusni posve električni kompaktni SUV dug 4,06 metara, s pet vrata i ljepotom limuzine, koji vrvi inovativnim idejama

GT X Experimental utjelovljuje Opelove vrijednosti i viziju te nudi pogled u budućnost Opelovih modela. Tvrtka je tijekom predstavljanja strateškoga plana PACE!, prošlog studenog, već najavila da će dodatno izoštriti svoj profil, a GT X Experimental prvi je opipljiv rezultat toga procesa.

‘S planom PACE! imamo vrlo jasnu viziju kako ćemo stvoriti uspješnu budućnost za Opel. Fokus na snažan identitet marke, koji definiraju naše vrijednosti – njemačko, pristupačno, uzbudljivo – igra ključnu ulogu u našemu povratku u održivi uspjeh. Ovaj koncept pokazuje kako će se te vrijednosti ubuduće ogledati u našim proizvodima. Naši inženjerski i dizajnerski timovi savršeno su to ostvarili kroz GT X Experimental. On daje jasnu ideju kako Opel vidi mobilnost budućnosti’, rekao je Michael Lohscheller.

Opel je odlučio utjeloviti viziju svojih budućih automobila u kompaktnom SUV-u dugom samo 4063 mm (međuosovinski razmak je 2625 mm; širina 1830 mm, visina s antenom 1528 mm). SUV-ovi su trenutačno najpopularnija vozila na tržištu i Opel želi ponuditi model koji će se još više svidjeti široj javnosti.

No da bi to postigao SUV mora postati i učinkovitiji nego ikada prije. Upravo je zato Opel GT X Experimental utemeljen na laganoj arhitekturi, smanjenih je dimenzija i vozi na 17-inčnim kotačima (koji izgledaju veći) radi što udobnije vožnje, ali i dojmljivijeg izgleda.

U skladu s planom PACE! kojim je najavljeno da će se do 2024. u ponudi naći elektrificirana verzija svakog Opelova modela, Opel GT X Experimental je posve električni automobil koji crpi snagu iz kompaktne litij-ionske baterije iz nove generacije, čija je snaga 50 kWh, s induktivnim punjenjem. Opel GT X Experimental ‘ne pretvara s+e da nudi posve autonomnu vožnju no ima autonomne funkcije vožnje 3. razine, što znači da može ‘rukovati’ svim aspektima vožnje, ali se vozač mora moći odazvati na zahtjev za intervenciju.

Autostart.hr