FOTO: Mili Marušić

Cijeli tjedan rada, 24 sata neprekidno po riječima ministrice obrazovanja Ružice Mikulić su radili učitelji i profesori na pripremanju sadržaja za učenike i što su kako smo vidjeli dobro odradili, ali ministarstvo nije računalo na jedan od problema, a to je preopterećenje servera i malo novca uložiti (300-500 KM na godišnjoj razini) kako bi se taj sitni dio riješio, i tako da od jutra je stranica s koje bi se trebao sadržaj preuzeti, van pogona.

Sreća bar u ovom djelu je što su neki uspjeli na trenutke kada uđu u stranicu preuzeti neke od sadržaja i tako slali jedni drugima s mobitela na mobitel, ali ovo je tek prvi dan i budu li škrtarili, ovo bi se svakodnevno moglo događati.

Sada više nije bitno tko iz koje knjige uči i da netko nekome od izdavača pogoduje da ostvari bolji profit, sada svi imaju ista gradiva za svoj razred!

Nadamo se kako neki učenici neće biti zakinuti za učenje za razliku od svojih kolega ako nemaju pristup internetu ili potrebnu opremu na koje bi preuzeli sadržaj. Ne sumnjamo kako će riješiti i taj problem tako da im se ta oprema dodijeli ili da im se obrazovni materijali donesu na kućnu adresu.

Puno je tu još nepoznanica, ali bitno da je krenulo i neka se bar u hodu problemi uklanjaju. A što je ministrica kazala o ovome projektu škole na daljinu, poslušajte u nastavku:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info