FOTO: Mili Marušić

5. sjednica Skupštine ŽZH koja se trebala održati u ponedjeljak 18. ožujka, odgođena je za petak, 22.ožujka, a kako su kazali, radi dodatnog usuglašavanja oko materijala za sjednicu.

Iako su uglavnom svi vijećnici došli na najavljenu sjednicu, i na vrijeme dobili dodatni materijal o čemu bi trebali raspravljati, došlo je do promjene plana nakon što su se svi udobno smjestili u svoje stolice.

Naime, na samom početku Predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić je kazao kako na temelju članka 72. Poslovnika Skupštine ŽZH, odlučeno kako se 5. redovna sjednica Skupštine, koja se trebala održati u ponedjeljak 18. ožujka, odgađa za petak, 22.ožujka 2019. godine u 11 sati radi dodatnog usuglašavanja oko materijala za sjednicu.

Usuglasili su se i mnogi zastupnici da se ista odgodi, no bilo je i onih koji nisu baš bili oduševljeni tom odlukom poput Darka Kvesića i Mirka Jelića iz Hrvatskih zvona, kao niti zastupnica Marija Lovrić HSP AS, dok se jedini za pozornicom javio Dobroslav Bukmir iz HDZ-a 1990, a koji je kazao kako će “istolerirati to ovaj put, ali je zamolio da se to više ne dešava”!

“Zvonar” Darko Kvesić je izgleda bio dosta “nabrijan” i spreman postaviti neka pitanja koja bi “razbubala” uhljebljivanje “profesionalnih” savjetnika bez iskustva u zgradi ŽZH, kao i zloupotrebljavanja školskih sportskih dvorana koje pojedinci privatiziraju i na njima zarađuju.

S obzirom na brojne Odluke koje su pred zastupnicima Skupštine ŽZH, ne sumnjamo kako će u petak biti “vruće” u dvorani, i gdje će “oporbenjaci” imati još puno toga za priupitati nadležne ministre da ponude konkretne odgovore na njihove upite, a sada poslušajmo što nam je pred kamerama kazao Darko Kvesić.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info