FOTO: MIli Marušić

U nepunih pet godina od osnutka ŽNK Široki Brijeg je stigao do povijesnog uspjeha. U nedjeljnoj utakmici posljednjeg kola 1. lige FBiH ekipa Ivana Kvesića ugostit će ekipu ŽNK Rosa Brandis u velikom nogometnom spektalu na stadionu Pecara u 17 sati.

Tim je povodom danas u Press centru na Pecari održana konferencija za medije na kojoj su se brojnim novinarima obratili predsjednik kluba Slaven Zelenika, trener Ivan Kvesić te kapetanica Matea Marušić.

”Čestitam svim igračicama na ovom povijesnom uspjehu za naš klub. Veliko hvala treneru Ivanu Kvesiću i njegovom pomoćniku Antoniju Karačiću koji su sustavnim i strpljivim radom vodili naše igračice do konačnog cilja. Oni su, zajedno s igračicama, iznijeli cijeli teret borbe za naslov prvaka u 1. ligi FBiH i trofej koji će u nedjelju podignuti na Pecari ostat će vječna uspomena na ovaj povijesni uspjeh”, naglasio je predsjednik ŽNK Široki Brijeg Slaven Zelenika u obraćanju medijima.

Zelenika je izrazio zahvalnost i svima ostalima koji su svojim radom i svesrednom podrškom doprinijeli uspjehu širokobrijeških nogometašica te obećao kako ŽNK Široki Brijeg neće biti samo „prolaznik“ u najvišem rangu ženskog nogometa sljedeće sezone.

Kapetanica ŽNK Široki Brijeg Matea Marušić istaknula je kako igračice jedva čekaju istrčati pred domaćom publikom na stadionu Pecara i najbolji se način predstaviti svojim sugrađanima te pokazati kako se njihov trud i rad isplatio.

”Svima nam je laknulo nakon utakmice u Sanskom Mostu. Puno je truda, rada i znoja uloženo u ovaj uspjeh. Strpljivo smo čekale i dočekale ostvarenje cilja. Od sljedeće sezone igrat ćemo u eliti ženskog nogometa u BiH i ta nam činjenica svima imponira. Vjerujem kako će slika podizanja trofeja na Pecari pokazati koliko smo ponosne na ostvareni uspjeh”, istaknula je Matea Marušić.

Na koncu se okupljenim novinarima obratio i trener Ivan Kvesić i naglasio značaj ovog uspjeha te najavio nedjeljnu utakmicu protiv ŽNK Rosa Brandis uz poruku kako su igračice spremne pobjedom završiti ovu prelijepu nogometnu priču u Širokom Brijegu.

”Nakon što smo prethodnih sezona strpljivo gradili okosnicu ekipe, ove smo sezone bili uvjerljivo najbolja ekipa u ligi i naš je uspjeh čisti dokaz kako pošteni rad uvijek dođe na naplatu. Nije mala stvar kada jedan mali grad kakav je Široki Brijeg ima toliko sportskih uspjeha, a sada smo u riznicu istih dodali i naslov prvaka ŽNK Široki Brijeg. Vjerujte mi da smo mnogima bili trn u oku”, rekao je Ivan Kvesić.

”Očekujem kako će djevojke i nedjeljnu utakmicu odraditi maksimalno ozbiljno i pobjedom završiti sezonu. Gošće iz Travnika imaju solidnu ekipu, dolaze rasterećene i vjerujem kako će utakmica obilovati kvalitetnim nogometom i lijepim potezima”, dodao je Kvesić.

Podsjećamo kako je nedjeljna utakmica na Pecari (17 sati) humanitarnog karaktera. Iako će ulaz na stadion biti besplatan, svi će moći ostaviti svoj dobrovoljni prilog za Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija – naša nada“ iz Širokog Brijega.

SirokiBrijeg.info