FOTO: Mili Marušić

„Nadam se da ćemo u ove tri prvenstvene utakmice na startu proljetnog dijela ostvariti maksimalan učinak i uključiti se u borbu za vrh, gdje nam je po kvaliteti i mjesto“, kazao je na konferenciji za novinare pomoćni trener Jure Ivanković. Govoreći, pak, o nedjeljnoj utakmici protiv Borca Ivanković je naglasio kako je Borac zahtjevan protivnik, s puno iskustva i dobrih pojedinaca, koji je primio najmanje golova, ali da stručni stožer i igrači „Plavo-bijelih“ znaju od koga prijeti najveća opasnost te da će Široki u nedjelju odigrati utakmicu na visokoj razini i pobjedom otvoriti drugi dio prvenstvene utrke.

Pouzdani Ante Hrkać, unatoč brojnim izostancima (Matić, Vukoja, Bagarić, Kvesić, Jović) i također predviđanjima o teškoj utakmici protiv protivnika čije su prve violine Vranješ, Zakarić i Kajkut, ipak je optimističan u pogledu konačnog ishoda nedjeljnog derbija i vjeruje da će sva tri boda ostati na Pecari. Pritom, pogreške će biti nužno svesti na najmanju moguću razinu i neutralizirati opasne protunapade banjolučke momčadi.

Momčad Širokog Brijega na pripremama se, potvrdili su i pomoćni trener Ivanković i Hrkać, podigla fizički, otklonjeni su nedostatci uočeni tijekom jeseni i spremno se dočekuje start. Uz ozlijeđene i kartonirane igrače, protiv Borca, po svemu sudeći, neće biti ni šefa stručnog stožera Tonija Karačića koji je prikovan za krevet zbog viroze i visoke temperature. „Plavo-bijele“ će u tom slučaju protiv Borca s klupe voditi prvi pomoćnik Jure Ivanković, a oni igrači koji istrče umjesto do sada standardnih moraju iskoristiti prigodu i pokazati da zaslužuju mjesto u sastavu.

NK Široki Brijeg