FOTO: Mili Marušić

Od utorka 27.08. do subote 30.08.2019. g., Grude je središte europskog ženskog rukometa gdje će se imati prilika na parketu vidjeti svjetska elitu ovog sporta, a ponešto i naučiti, prvenstveno mlađi uzrasti najtrofejnijeg rukometnog kluba Bosne i Hercegovine HŽRK Grude.

Dva europska klupska prvaka i ovogodišnja sudionika Lige prvakinja, najbolja svjetska rukometašica Bojana Popović, najbolji svjetski rukometaš Ivano Balić, najbolji rukometni trener na svijetu Dragan Adžić, nositelji zlatnih olimpijskih i svjetskih medalja Petar Metličić i Zlatko Saračević, sve su to sudionici 2.Festivala ženskog rukometa – Grude 2019.

Brojna stručna predavanja, obuka i odlične utakmice samo su dio onoga što je pripremljeno za ovogodišnji Festival, za koji ne sumnjamo kako će ući u tradiciju što su potvrdili i sami akteri ovog stručnog kampa za mlade rukometašice, kao i kvalitetu samog događaja i uputili velike pohvale za prvakinje BiH koje su organizatori svega ovoga.

Na samom početku održana je tiskovna konferencija koju je otvorio predsjednik HŽRK Gruda Zoran Trlin, a nakon njega akteri ove lijepe sportske priče u Hercegovini su uzeli riječ te kazali malo miše o samom kampu, kao i o budućim planovima ovih svjetski uspješnih rukometnih klubova.

Kako je to izgledalo prvog dana i što su sve kazali Zlata Zubac, Dragan Adžić, Zlatko Saračević i Bojana Popović, pogledate i poslušajte u nastavku:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info