VIDEO: Najbolji mladi tenisači iz cijeloga svijeta na turniru u Širokom Brijegu

Sportski centar “Đulić” u Širokom Brijegu poprište je zanimljivih teniskih zbivanja kroz predstojeća dva tjedna.

Naime, ovog tjedna se odigrava prvi od dva turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji iz ITF kalendara Tennis Europe za uzrast do 18 godina, a kako smo se uvjerili na licu mjesta sve je u znaku “bijelog sporta”, jer pored praćenja mečeva spomenutog turnira putem TV ekrana u sklopu spomenutog sportskog kompleksa prate se i zbivanja s ovogodišnjeg Australian opena.

“Imamo po 56 igračica i igrača na ovom prvom turniru, a tako će biti i narednog tjedna kada se igra drugi turnir. Pored igračica i igrača iz Bosne i Hercegovine, te zemalja okruženja Hrvatske i Srbije na ovogodišnjim turnirima dominiraju predstavnici Nizozemske i Rusije, a imamo isto tako i predstavnike iz SAD-a, Izraela, Norveške, Irske, dok ćemo na tom turniru sljedećeg tjedna imati i predstavnika iz dalekog Hong Konga” – kaže u razgovoru za Dnevno.ba Marko Čuljak ispred Organizacijskog odbora turnira koji ove godine nosi službeni naziv Central osiguranje.

Od predstavnika Bosne i Hercegovine glavni turnir izborila je Katarina Trivić u ženskoj, odnosno Luka Puljić u muškoj konkurenciji, međutim izgubio je susret 1. kola od Romaina Faucona iz Belgije sa 0:2 (6:7, 2:6).

Prvi turnir završava u predstojeću subotu, a odmah kreću i kvalifikacije za taj drugi čiji glavni turnir počinje u naredni ponedjeljak. Pored singla igra se i turnir parova, jer je u obje konkurencije prijavljeno bilo po 20-tak parova, no na turniru ih sudjeluje po 16 u svakoj konkurenciji.

Sudionici turnira, kao i njihovi treneri i roditelji u superlativima govore o Širokom Brijegu i uopće nema sumnje kako je ovo jedna izvrsna reklama i za Široki Brijeg i Hercegovinu.

Dnevno.ba