Mala škola, podružnica Prve osnovne škole Široki Brijeg nalazi se uz jednu od najprometnijih ulica u Širokom Brijegu!

Nepostojanje nogostupa, nepostojanje zaštitne ograde, ležećih policajaca a ni stvarnih policajaca ili policajki, nepoštivanje prometne signalizacije od strane vozača…. kada se sve spoji sa dječjim razigranim i nemirnim karakterom svakodnevno dovodi do niza rizičnih situacija kojim smo i sami bili svjedoci, dok nadležni šute dugi niz godina i kao da priželjkuju tragediju nad nekim od svojih sugrađana kako bi se digli iz svoje fotelje i nešto napravili za njihovu sigurnost.

Upravo zato djeci koja pohađaju nastavu od prvog do petog razreda nije najveći izazov s kojim se susreću savladati školsko gradivo nego sigurno doći do škole.

Majka jednog djeteta uputila je pismo Vijeću roditelja Prve osnovne škole na tu opće zabrinjavajuću temu, pismo je završila riječima :” Ja svoje dijete ne želim vidjeti u lijesu zbog nečije neodgovornosti!”. Razmišljate li u ovom trenutno, može li to dijete biti vaše, vašeg člana obitelji, prijatelja, sugrađana. Mislite li da je potrebno strepiti i čekati ili na vrijeme nešto poduzeti?

Mi smo danas na terenu uz susretljivost roditelja i učitelja pokušali otkriti čija je to odgovornost, pokušali smo uistinu vidjeti situaciju iz prve ruke, ali to se jednostavno ne može opisati ni kroz video prilog, ni riječima. To trebaju oni odgovorni vidjeti na licu mjesta kako bi doista shvatili kako imamo problem koji trebamo na vrijeme riješti!

NAJAVA: Pratite nas (osobito vi odgovorni) u nedjelju kada Vam donosimo cijelu priču!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info