S naglašenim optimizmom i vjerom u vlastite mogućnosti „Plavo-bijeli“ dočekuju jubilarni, 50. euro-nastup u četvrtak na Pecari protiv Aberdeena. Štoviše, trener Sablić ističe kako momčad može još bolje nego u prvoj utakmici prije tjedan dana u Aberdeenu (1:1):

– Analizirali smo prvi dvoboj u kojem smo odigrali vrlo kvalitetno i uvjeren sam da možemo još podići razinu naše izvedbe. Imamo povoljan rezultat i jako dobre izglede za prolaz u treće pretkolo.

Sablić je mišljenja i da Aberdeen neće igrati puno drukčije nego u prvoj utakmici, odnosno da će Škoti i nas Pecari zaigrati agresivno, na visoke i duge lopte pa onda iz odbijanca tražiti prigodu za gol. Nadalje, tvrdi kako Škoti u prvoj utakmici nisu podcijenili Široki Brijeg i da su dali maksimum kako bi napravili razliku, ali da su njegovi igrači, posebice stoperi i vratar, u defenzivi odradili odličan posao te da je cijela momčad djelovala homogeno i posloženo.

Europa je, u svakom slučaju, za Široki Brijeg bonus. Stoga nema pritiska, nema imperativa pobjede protiv Aberdeena za razliku, od, recimo, finala Kupa protiv Sarajeva, kada je cijela sezona stala u jednu utakmicu. Zato je u četvrtak protiv Aberdeena za očekivati „rasterećeni i razigrani Široki koji će odigrati na najbolji mogući način, s puno samopouzdanja i ostvariti prolaz dalje“.

Dejan Čabraja sličnog je razmišljanja kao i trener Sablić. Atmosfera među igračima je, kaže, odlična, svi jedva čekaju početak uzvrata protiv Škota. „Znamo koliko vrijedimo i to ćemo pokazati u uzvratu protiv Aberdeena. Vjerujem da će to, uz potporu punih tribina, biti dovoljno za prolaz“, kaže Čabraja.

Svi su zdravi, na raspolaganju treneru Sabliću. On je, pak, najavio mogućnost manjih promjena u sastavu u odnosu na prošlu utakmicu. U svakom slučaju, koja god jedanaestorica istrče u grotlo Pecare u četvrtak navečer i, kako se nada Sablić, „pružiti najviše i odigrati najbolji mogući nogomet“.

NK Široki Brijeg