VIDEO: Ministrica Mikulić umalo dobila slom živaca pred učenicima u Posušju

.POSUŠJE – Posuški gimnazijalci jučer su se sastali s resornom ministricom obrazovanja Zapadnohercegovačke županije, Ružicom Mikulić, nakon što su prošli tjedan bojkotirali nastavu zbog poništavanja negativnih ocjena učenicima koji su izgubili godinu i, nezakonitom odlukom, stekli pravo upisa u sljedeći razred. Naime, upravo resorno ministarstvo i prosvjetnu inspekciju smatraju odgovornim za aferu u kojoj se tenzije ne smiruju.

Podsjećamo, nakon što su roditelji učenika koji su izgubili godinu na Županijskom sudu tražili očitovanje o ispravnosti zaključenih negativnih ocjena, one su poništene. Prethodno je to učinila i prosvjetna inspekcija. Učenici u svjedodžbama dobivaju pozitivne ocjene i pravo na upis u viši razred bez polaganja popravnog ispita i bez suglasnosti Nastavničkog vijeća, javlja FTV.

Posuška kinodvorana bila je prepuna. Gimnazijalci i roditelji tražili su odgovore od ministrice Ružice Mikulić – što se radi kada se djeci ponište ocjene i koja je daljnja zakonska procedura?

Ministrica na takva pitanja nije imala odgovor. Takve procedure u zakonu nema, priznala je i ona. To znači kako su svjedodžbe s izdanim pozitivnim ocjenama nezakonite. No, kršenje zakona, očito je, nitko neće ispraviti, kao ni preuzeti odgovornost.

Nakon žustre rasprave, ministrica je napustila dvoranu. Sastanak je završio bez zaključaka, a još manje ponuđenim rješenjem ovog slučaja.

Federalna.ba