FOTO: Mili Marušić

Danas je u Širokom Brijegu održana 15. sjednica Skupštine ŽZH, a prije početka iste pred kamere portala SirokiBrijeg.info stali su ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić.

Pitanja su bila aktualna što se tiče trenutne situacije vezane za epidemiju “Koronavirus” koja je zahvatila cijeli svijet, ali nije preskočila ni BiH, tako smo doznali što se poduzelo po tom pitanju vezano za školstvo i zaštitu učenika, kao i to postoji li na području ŽZH adekvatno prihvatilište gdje bi se privremeni smjestile osobe koje imaju simptome, kao i one na koje se sumnja da su “pokupile” ovaj virus.

Odlukom Kriznog stožera Federacije BiH od sutra na dvije tjedna bit će obustavljena nastava u osnovnim i srednjim školama, kao i fakultetima u Federaciji BiH, te otkazane kazališne i kino predstave, kao i sportske aktivnosti i drugi javni skupovi.

Ministrica Mikulić i Ministar Pejić u tom trenutku nisu bila informirana ovom Odlukom Kriznog stožera F BiH, a ni informacija o tome službenih nije ni bilo, tako da se u poslijepodnevnim satima sastao Krizni stožer ŽZH te će naknadno danas tijekom dana biti poznate njihove odluke, a do tada poslušajte što su učinili po tom pitanju Koronavirusa i koji su daljnji potezi na području ŽZH.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info