VIDEO: Kako je ministar MUP-a ŽZH surađivao s automafijom i dobivao po 1.000 maraka za svako ukradeno vozilo!?

Ovdje 25 godina vlada HDZ BiH. Drže sve poluge vlasti, javna poduzeća, policiju, obrazovanje i zdravstvo. Rezultat vladavine vidljiv na terenu. Ekomonija u kolapsu, zapošljavanja skoro da i nema. Oni koji se pobune budu smijenjeni. Ali poslušnici bivaju nagrađeni.

A da stožerna stranka očito u svojim redovima ima onih koji su u sukobu sa zakonom, jedan od primjera ekipa Mreže nalazi u MUP-u ŽZH gdje kolo vode osobe skloni zloupotrebama i poslovanju s automafijom.

U prilog ovom traženju i dokument koji Mreži šalje izvor blizak istražnim organima i ove i susjedne nam države.

Naime, taj dokument, tvrdi njihov izvor, ukazuje da su određene istrage koje su ranije provođene u Zapadnohercegovačkoj županiji ili stopirane ili nisu konkretizirane. Dokument je proizišao iz operativnih radnji istražitelja koji su izvijestili da sadašnji ministar MUP-a ŽZH Zdravko Boras surađuje s automafijom. Istražitelji u svom izvještaju iznose da je član kriminalne grupe koja se bavi nelegalnom trgovinom vozila drugom članu automafije, čiji nam je identitet poznat, rekao da: “… nema problema i da je on već sve uredio sa Zdravkom Borasom iz Ljubuškog, koji obnaša dužnost načelnika krim policije u Policijskoj upravi Ljubuški, a dogovorio je da će Zdravko Boras osigurati nesmetani prevoz otuđenih vozila do Stoca. Za protuuslugu svaki put mu treba platiti 1.000 maraka po provezenom vozilu.“

Član grupe izjavio je da se nakon svakog prijevoza vozila do Stoca sastajao s Borasom u Međugorju, gdje mu je isplaćivao tih 1.000 maraka po dovezenom vozilu. U daljem iskazu stajalo je: “Isti je na ovakav način prevezao oko 20-ak vozila, a za to vrijeme je Zdravku Borasu platio oko 20.000 maraka.”

U daljem tekstu iskaza ukazuje se na umiješanost i drugih članova MUP-a ŽZH u nezakonitosti koje su u jednom trenutku, tvrdi njihov izvor, dovele i do sukoba između Borasa i tih osoba. U telefonskom razgovoru Boras je negirao ove navode i pozvao Tužiteljstvo da istraži cijeli slučaj. “Ljudi mogu pričati što hoće, nemam ništa s tim”, kazao je ministar MUP-a ŽZH za Mrežu. No, prava priča o ovom slučaju tek ima da se dogodi.

VIŠE REPORTAŽA O MAFIJAŠIMA HDZ-a BiH NA: Mreža TV