Home Vijesti Crna kronika VIDEO: Ministar MUP-a ŽZH “duševno obolio” – traži 6.000 KM za oporavak u normalu!

VIDEO: Ministar MUP-a ŽZH “duševno obolio” – traži 6.000 KM za oporavak u normalu!

0
VIDEO: Ministar MUP-a ŽZH “duševno obolio” – traži 6.000 KM za oporavak u normalu!

LJUBUŠKI – Visina tužbenog zahtjeva što ga je ministar MUP-a ZHŽ Zdravko Boras, putem punomoćnika Igora Markotića, odvjetnika iz Mostara, uputio Općinskom sudu u Ljubuškom, je 6.000 KM, piše portal Ljubuski.info.

Osim Gordana Šimunovića, tužbe su u prošli petak stigle na adresu FTV-a i novinara Amarilda Gutića.

Odvjetnik Igor Markotić je u tužbenom zahtjevu naveo da je Boras pretrpio teške duševne boli, koje su se manifestirale kroz prezir okoline, drugačiji odnos ljudi prema njemu, narušavanju ugleda, čime je “uzdrman i doveden u pitanje autotitet Zdravka Borasa, kojeg je godinama gradio kao moralna, savjesna i poštena osoba u sredini u kojoj živi”.

Odvjetnik je naveo da se duševne boli manifestiraju na način da Boras osjeća tjeskobu, nepodnošljivu napetost, uznemirenost, zbog čega mu slabi koncentracija, pa nije u mogućnosti valjano obavljati svoje profesionalne obveze. Zbog svega Boras noćima ne spava i znoje mu se dlanovi.

Zanimljivo je da punomoćnik navodi da je njegov klijen izložen dobacivanju neprimjerenih riječi od strane prolaznika. To je pomalo čudno kada se zna da Boras fizički napada građane Ljubuškog, koji ga nisu ni poznavali, niti s njim komunicirali, dok navodne provokacije direktno mu upućene trpi.

Novinar Gutić se samo nasmijao

Na pitanje je li upoznat s tužbenim zahtjevom Amarildo Gutić bivši novinar BHRT-a, a ne FRTV-a, se samo nasmijao, kazavši da će narednih dana odlučiti zajedno s odvjetnikom, što će poduzeti u ovom slučaju. Začuđen je zbog tužbe, jer nema nikakve veze s emisijama i da već poodavno ne radi na televiziji.

Dokumentacija pokazuje da Boras ne govori istinu

Dokumentacija potvrđuje da je Gordan Šimunović govorio istinu, a da je Zdravko Boras, zapovjednik Operativnog tima po nalogu bivšeg ministra Ivana Paponje, lagao.

Zbog svega sasvim su izgledne tužbe i kaznene prijave protiv Zdravka Borasa, a ako dođe do sudskog postupka u sudskim pretresima bi moglo sudjelovati mnogo svjedoka.

Zanimljivo je napomenuti da v.d. ravnatelja policije Milenko Madunović i Miroslav Galić načelnik Odjela kriminalističke policije i osuđivana osoba na zatvorske kazne, nisu reagirali, a sve kazuje da su znali za dokumentaciju, koja inkriminira Zdravka Borasa. Ta dokumentacija je trenutačno u MUP-u ZHŽ, upravo kod njih. Također i knjiga protokola iz 2002. godine potvrđuje navedeno.

Postavlja se pitanje jesu li ova trojica privatizirali MUP ZHŽ i čemu to ministarstvo trenutačno služi, kriminalu ili procesuiranju kriminala.

Ljubuski.info