ŠIROKI BRIJEG – U subotu 3.rujna, nešto iza 12 sati u Širokom Brijegu, točnije na području Visoka Glavica, došlo je do masovnog “rafalanja” iz ubojitog oružja, a gdje je sudjelovalo ukupno 77 natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji na 3. Međunarodnom natjecanju u preciznom streljaštvu.

Nije bilo potrebe za strahom među običnim građanima, jedino strah  se “ubacio” oko firme gdje bi noći nestajali vrijedni strojevi za proizvodnju “nečega” i prebacivali na nepoznatu lokaciju te su privremeno zaustaviljeni radovi jer su se počeli bojati za svoju sigurnost kako ne bi kojim slučajem bili uhićeni od strane provoditelja zakona.

streljana392016_8

Možda je bio strah pojedinaca i prekid radova kada su čuli da vježbe gađanja iz vatrenog oružja u njihov gradu održavaju ekipe IPA Stuttgart, IPA Crna Gora, IPA Splitsko-dalmatinska, IPA Zagreb, IPA Herceg-bosanske županije, IPA Bijeljina, IPA Sarajevo, IPA Tuzla, IPA Banja Luka, Postrojba za potporu MUP-a HBŽ i PP Imotski. Također, sudjelovat će ekipa zaštitarske firme Delta security, Shot d.o.o. Zenica, Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar, kao i članovi specijalne policije SIPA, PGP Gorica, Sudbena policija – odjel ŽZH, Specijalna policija MUP-a ŽZH , MUP ŽZH, PU Grude, PU Posušje, PU Široki Brijeg, PU Ljubuški, i domaćini IPA ŽZH.

streljana392016_1

Ono što smo mogli vidjeti na području održavanja ovog natjecanju u preciznom streljaštvu, a koje je organizirano od strane IPA ŽZH povodom Dana policije je to kako neki policajci “imaju dara” za gađanje nepokretnih meta, a što su i dokazali i pokazali, dok će se neki od natjecatelja još malo morati potruditi, ali dobro ima vremena, naučit će i oni. Na sreću jedine pokretne mete su bile listovi trave koji su se ispred njih njihali na laganom povjetarcu, tako da su ih ostavili da upijaju ove posljednje ljetne zrake sunca, a svoje znanje gađanja pokazivali na papirnatim metama koje su mecima bušili poput “Švicarskog sira”.

Kako je sve to izgledalo na strelištu Streljačkog kluba “Alfa” u Širokom Brijegu, u subotu 3. rujna, pogledajte u ponuđenom video prilogu;

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info