FOTO: Mili Marušić

Šesta redovna sjednica Skupštine ŽZH obilježila je usvajanje Platformu za miru unutar USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, a kojeg je prva u FBiH potpisala ŽZH.

Osim “Platforme za mir” bilo je tu i još zanimljivih tema kojima bi trebali gledati u budućnost, kad nismo mogli paziti na prošlost!

Naime, zbog sve većeg broja iseljavanja mladih kao i njihovih obitelji i dolaska u druge države koje će za njih sigurno imati sluha, poprimilo je drastične razmjere kojih smo svjedoci iz dana u dan, a dok politika sa svojim zakonima “tapša u mraku” i slabo ili nikako se ne trudi da mladima osigura koliko toliko lagodnije uvjete za život na ovim prostorima.

Bezbroj je mogućnosti kojima političari mogu mladima kroz Zakone omogućiti ostanak i maknuti im s “grbače” nepotrebne troškove i razmišljanja kako će nešto ostvariti, umjesto da svoju mladost posvete stvaranju sigurnog životnog ambijenta bez stresa.

Jedna od mnogih mogućnosti je omogućiti mladima osobama ili mladim obiteljima lakši dolazak i manje troškove prilikom nabavke svoje prve nekretnine.

Zastupnica Marija Lovrić, tako je podnijela inicijativu za promjenu poreza na promet nekretninama u ŽZH za mlade osobe, kao i za mlade bračne parove do 35 godina, koja je zatražila da se s dosadašnjih 5% trošak smanji na simboličnih 0.1%.

Simbolično, ali za početak svaka takva ili slična inicijativa za pomoć mladima da ostanu je dobro došla i sigurno puno znači.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info