Home COVID-19 / POMOĆ - ZAPOVIJEDI VIDEO: Marija Lovrić “zabola u osinje gnijezdo” oko cijene i ispravnosti testova na koronavirus

VIDEO: Marija Lovrić “zabola u osinje gnijezdo” oko cijene i ispravnosti testova na koronavirus

0
VIDEO: Marija Lovrić “zabola u osinje gnijezdo” oko cijene i ispravnosti testova na koronavirus

Zastupnica HSP dr. Ante Starčević BiH Marija Lovrić uputila pitanje ministru Pejiću za cijene testova, koji se razlikuju od mjesta do mjesta, kod nas je 200KM, u Livnu, Tomislavgradu 30,00KM, u Njemačkoj je ta cijena cca 20 eura, te ministru Ramljaku za saniranje divljih deponija.

Ministar Pejić je odgovorio da je akreditirana institucija u kojoj mi možemo raditi testove jest Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru, jer mi nemamo svoju, te je rekao da je Sveučilišna klinička bolnica dala svoju cijenu, a ostale nije mogao komentirati. No i dalje ostaje veliko pitanje zašto je cijena testova u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar enormno veća od ostalih.

Također je rekao da su trenutni testovi jedini koje imamo, te bi za specifičnost i osjetljivost trebalo kontaktirati nekog mikrobiologa, također su se radili testovi na serologiji, te su rađeni ti testovi te je 3% testirane populacije bilo pozitivno na IGM i IGG protutijela, koja govore da su bili u kontaktu s korona virusom i da su bili zaraženi.

Ministar Ramljak je odgovorio da je pitanje deponija pitanje za lokalnu samoupravu jer je to njihov dio posla. Te je to na neki način pitanje svijesti građana.

U ostalom poslušajte sami što su kazali ministri na upite zastupnice Lovrić:

Ana Kvesić / SirokiBrijeg.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.