FOTO: MIli Marušić

Prva polovica mjeseca kolovoza 2019. godine donijela je dašak pozitivne atmosfere u Široki Brijega, i na taj način na trenutak nas maknula od svakodnevnosti, a druga polovi vraća nas u realnost teškog kriminala, pohlepe i egoizma pojedinaca na području Županije Zapadnohercegovačke i slikovito rečene, puno toga će isplivati u javnost gdje su sudjelovali brojni “ugledni katolici na baterije” i svoj vlastiti narod i svoju vjeru u koju se kunu osramotili za naredne generacije!

Uskoro ćemo doznati tko je za svoje osobno bogaćenje zloupotrebljavao djecu sa posebnim potrebama u Širokom Brijegu, gdje će se smjestiti migranti na području ŽZH, hoće li se ugasiti jedan od nogometnih klubova na koji smo ponosni što ga imamo, doznati ćemo lokacije na kojima se nalaze nelegalna odlagališta otpada s kojim trujemo sami sebe, tko zagađuje otrovnim kemikalijama tok Ugrovače na Trnu i kako kasnije te kemikalija i otrov dolazi u naša usta te kukamo kako sve više oboljevamo od raka i drugih teških bolesti i još puno detalja s kojim ćemo se morati suočiti kako nije sve tako kako se predstavlja u promotivnom videu Grada Širokog Brijega za 2019. godinu.

No, prije svega toga, vratimo se na 15. kolovoza i Dan Grada Širokog Brijega koji je protekao bez većih problema i gdje su pojedinci unatoč velikom riziku, posao odradili više nego dobro!

Blagdan Velike Gospe u Širokom Brijegu prošao je kako i priliči i sve to ste mogli upratiti preko portala SirokiBrijeg.info.

Večernji termin je bio rezerviran za veliki koncert Marka Perkovića Thompsona u Širokom Brijegu koji je za svoj narod i Hrvate koji su prvi ponosno pred tenkove stali održao spektakularan koncert za nekoliko stotina tisuća kuna, 25 ručnika određenih dimenzija, 25 plata miješanog mesa…. i gdje je zajedno s njim pjevalo manje od dva milijuna ljudi!

Iako je bio nesumnjivo strah od urušavanja obližnjih kuća na središnjem Trgu od vibracije, a koje samo što se nisu srušire same od sebe, hoće li izdržati most sve to, pred početak nastupa smanjena je jačina tako da mnogi koji su bili malo dalje odmaknuti nisu skoro ništa moli čuti, osim narodnjaka koji su “razvaljivali” sa druge strane. Taj dan, dva različita svijeta bili su kao jedno, kao i mnogi koji su se natiskali u blizini bine poput čačkalica i bili svjesni ako prođu kroz masu, da mogu zaboraviti povratak.

Obližnji “ugostitelji” koji su svako par metara oko bine nabili točionike piva i očekivali brzu zaradu, nije im išlo sve po planu jer je bilo nemoguće se probiti kroz tolike ljude i na poziciju se vratiti, a da se pri tome piva iz plastične čaše ne prolije već na početku, nije tu bila samo riječ o pivu, nego i vodi, sokovima, a hranu da i ne spominjemo… Samo nekolicina hrabrih i iskusnih konobara znali su iskoristiti priliku kao i oni koji su bili dalje od središta događaja, tako da što se tiče organiziranosti ovog ovakvog koncerta gdje su od davno znali koja će tu količina ljudi biti na tako malom prostoru je veliki promašaja samog organizatora.

Što se tiče sigurnosti koja je također bila upitna, moramo priznati kaku su policija i redari odradili dobar posao i kako nije bilo puno incidenata što je za svaku pohvalu prvenstveno njih, a onda sviju nas koji smo nastojali da ovaj dan ostane mnogima u sjećanju, pa tako da Vam sada donosimo video i kako je sve to izgledalo kroz sami koncert:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info