Home IZDVOJENO VIDEO: Ljubuški Karneval na koji Široki Brijeg može samo biti ljubomoran!

VIDEO: Ljubuški Karneval na koji Široki Brijeg može samo biti ljubomoran!

0
VIDEO: Ljubuški Karneval na koji Široki Brijeg može samo biti ljubomoran!
FOTO: Mili Marušić

Mnoge generacija Širokog Brijega ne pamte kada su zadnji puta u svom Gradu imali organiziran Karneval, a mnogi su ga željni da tako malo se opuste, zabave i javno (skrivajući se iza maske kada nisu u stanju nikako drukčije) biti netko drugi, da kažu što imaju reći o našim “uglednicima” iz politike, gospodarskog i društvenog života, da prošetaju ulicama i predstave svoje kreacije, da se ne oslanjaju na portal SirokiBrijeg.info što će sljedeće iznijeti u javnost…

Ono što ima susjedni Grad Ljubuški je “svemirski brod” za razliku od onoga što može ponuditi Široki Brijeg. Tolika sloboda, tolika jednostavnost, tolika opuštenost i zabava, a koja traje organizirano više od dva desetljeća!

Nitko od prozvanih se ne ljuti, nitko nikome ništa ne zamjera, iako su lokalni političari i gospodarstvenici svjesni kako u svemu izrečenom među tolikom masom ljudi postoji i puno istine, sve se na kraju svodi kao neku zabavu za širu javnost da kažu što imaju reći i što ih tišti.

Da se kojim slučajem kod nas na pozornicu pred brojnom publikom pozovu da izađu i prozivaju naši političari i gospodarstvenici, to bi bio “krš i lom”. Taj tko bi to napravio generacije njegovih potomaka ne bi imale što više ovdje tražiti dok su ti lopovi i kriminalci na vlasti! A u Ljubuškom, gradonačelnik izlazi pred svoje sugrađane, na svoj račun sluša brojne kritike i šuti, ni slova da kaže, osim na kraju kada se zahvali na poklonu kojeg je dobio za ovaj karnevalski dan, kao i svih dosadašnjih godina, isto tako i ostali prozvani.

Uglavnom, mnogi u Širokom Brijegu žele samo jedan taj dan da se bar malo opuste bez straha i razmišljanja za posljedice nakon nekoliko izrečenih riječi. Zato bravo za Ljubuški, za njihove “lokalne šerife” koji znaju kako treba imati razumijevanja za ljude koji bi trebali odlučivati o njihovim pozicijama u političkom i gospodarskom životu!

VIŠE FOTOGRAFIJA na službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info