FOTO: Mili Marušić

Veliko finale MNL MZ Grada Širokog Brijega odigrano je ove subote na stadionu Pecara, gdje su se stale ovogodišnje dvije nabolje momčadi, MZ Kočerin i iznenađenje cjelokupnog turnira MZ Dobrič – Provo- Grabova Draga.

Iako je Kočerin svoju nadmoć na velikom terenu uistinu pokazao i ostvario uvjerljivu pobjedu 4:1, te tako došao do četvrte titule prvaka, ekipa Dobrič – Provo- Grabova Draga pokazala se kao momčad vrijedna ulaska u sami finiš, iako je ovo bilo njihovo prvo finale pod ovim imenom.

Strijelci za Kočerin su bili Jadranko Sabljić, Mario Mikulić, Ivan Kvesić i Luka Mikulić, dok je povijesni pogodak za Dobrič-Provo Grabova Draga postigao Marijan Marić.

Što se tiče navijača, atmosfera je bila vatrena. Isključivo sa strane navijača Kočerina koji su od silnih pripremljenih baklji zapalili stadion Pecaru uz pomoć fiskalnih računa ugostiteljskih objekata!

Na kraju utakmice uručeni su pehari i medalje najboljim ekipama i pojedincima

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Blago Gašpar iz MZ Kočerin. Najbolji strijelac turnira je Ivan Buhač iz MZ Jare. Najbolji golman turnira Franjo Sesar iz MZ Dobrič-Provo Grabova Draga. Najbolji igrač finala je Mario Mikulić iz MZ Kočerin. Uručene su nagrade za fair play ekipu i za polufinaliste ovogodišnjeg izdanja Lige.

Nakon dodjele medalja i pehara, obje ekipe su za svoje navijače i simpatizere pripremile velu feštu u svom mjestu. Tako da je Kočerin na igralištu Osnovne škole dočekao svoje nogometaše gdje se do kasno u noć slavila titula uz promotivne cijene pića i hrane.

VIŠE FOTOGRAFIJA možete pronaći na službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

S druge pak strane, drugoplasirana momčad Dobrič-Provo Grabova Draga svoj povijesni uspjeh proslavili kao da su osvojili Ligu prvaka, a ne Ligu sela, uz vatromet, besplatnu hranu i piće za sve i bakljadu koju su čuvali za ovaj trenutak proslave na krcatom školskom igralištu svoje Osnovne škole uz glazbeni bend iz Metkovića “Flash Back Bend” koji je atmosferu podizao do vrhunca, gdje je plesalo i staro i mlado i tako svome mjestu priuštili trenutak koji će dugo pamtiti, a što bi tek bilo da su osvojili ovaj turnir!

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u jednom kraćem video prilogu koji donosi samo detalj onoga što smo maloprije opisali:

Pobjednik će predstavljati Grad Široki Brijeg na ovogodišnjem izdanju Lige Hecegovine koja se odigrava u Posušju. Predstavnik Širokog Brijega, u srijedu 21. kolovoza igra četvrtfinalni susret protiv predstavnika Ljubuškog. Kočerinu želimo puno uspjeha, i da titulu donese u Široki Brijeg.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info