VIDEO: Katolička crkva i mediji – tema o kojoj se pričalo na predstavljanju nove knjige dr. fra Maria Knezovića

U drugoj poslanici Timoteju čitamo: “Propovijedaj Riječ, uporan budi – bilo to zgodno ili nezgodno – uvjeravaj, prijeti, zapovijedaj sa svojom strpljivošću i poukom” (2Tim 4,2).

Tako počinje Predgovor u novoj knjizi “Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću” autora dr. fra Marija Knezovića, koja je ovog utorka 3.prosinca 2019.g. predstavljena u kinu “Borak” u Širokome Brijegu uz organizaciju Ogranaka Matice hrvatske Širokoga Brijeg i prezentaciju Darka Pavičića, Sanje Pehar, Dragana Solde i fra Mario Knezović, dok se Frama s Kočerina pobrinula kroz duhovnu glazbu da svima dodatno uljepša ovu kulturnu večer.

dr. fra Mario Knezović, jedan je od istaknutih predstavnika Katoličke crkve koji je dobro upoznat ovom tematikom koja je dio sadašnjosti, a njegovo veliko dosadašnje iskustvu i djelovanje u brojnima našim i inozemnim medijima pokazuje nam kako se čovjeka može doprijeti i Božja riječ približiti, bez obzira gdje se nalazili.

Posebno treba istaknuti kako je u ovoj knjizi obrađeno jedno veliko istraživanje i prema dostupnim informacijama do sada, nijedna država na svijetu nema na ovakav način obrađenu temu odnosa Katoličke crkve i medija kao što ju je dr.fra Mario Knezović obradio.

U nastavku donosimo tri video priloga u kojima ćete doznati jako puno zanimljivih detalja i odgovara koji su vas “mučili” i bacali u razmišljanja koliko je potrebno i u kojoj mjeri Crkva može biti dio društvene zajednice kroz mediji, kao i to koliko je to potrebno u suvremenom svijetu globalne tehnologije kojom smo opsjednuti. Doznat ćete kako mediji mogu biti dobri za neke stvari, a kako pojedini mediji neke “iskrivljene stvari i vrijednosti” iskorištavaju samo zbog publiciteta.

Predavanje, koje uistinu vrijedi poslušati:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info