FOTO: Mili Marušić

Nastavljamo sa serijalom 5. sjednice Skupštine ŽZH. U prvom djelu vidjeli smo prozivku HSP-ovca Zvonke Jurišić prema ministru financija Toniju Kraljeviću vezano za financijsku situaciju u ŽZH, kao i protuodgovor od kada je sve to krenulo!

Drugi video prikazao nam je zastupnika Zdravka Bešlića koji se zalagao da se netko izbori za veći povrat PDV-a iz Sarajeva, kao i za borbu da naša inspekcija umjesto federalne obavlja poslove kažnjavanja firmi koje krše pravila rada a njihovi šefovi nisu članovi HDZ-a, te na taj način da novac ostane u našoj županiji.

Sada u novom nastavku pokazat ćemo muku zastupnika HDZ-a 1990, Dobroslava Bukmira  koji ne može ženi objasniti kako je bespomoćan iz ove stolice da riješi pitanje oko privatizacije Tkaonice iz Ljubuškog, i zar Agencija za privatizaciju ŽZH treba 23 godine kako bi privatizirala ovu firmu.

S obzirom na to kako su sada HDZ 1990 i HDZ BiH skoro kao jedna stranka (imaju neki pakt), velika je vjerojatnost kako će i Dobroslav Bukmir imati više mogućnosti utjecaja na vladajuću stranku da malo ubrzaju taj proces, jer ako su mogli na biračkim mjestima u Ljubuškom, ne vidimo razlog zašto ne bi mogli i ovo zajednički odraditi, te na taj način, ne samo njegovoj ženi, nego i mnogim bivšim zaposlenicima ove propale Tkaonice iz Ljubuškog nakon više od dva desetljeća omogućiti koliko toliko zakonski zaslužena prava i obaveze prema tim djelatnicima izmiriti.

Svemu tome nadovezao se i zastupnik HDZ-a BiH Damir Jurišić, koji je zatražio od ministra gospodarstva ŽZH Daria Sesara da pojasni u kojoj fazi se trenutno nalazi privatizacija Tvornice kružnih pila u Posušju.

Ministar gospodarstva ŽZH Dario Sesar dao je odgovor prvo Damiru Jurišić, da oko te i nekih drugih tvrtki u tijeku su donošenja sudskih presuda, a i da su za tu tvornicu prihvatili najbolju ponudu za prodaju nekretnine od 760.000 KM. Slično je odgovorio na pitanje zastupnika Bukmira, ali “love” još nema nikakve, no sve je na Sudu, tako je dao jednu malu “političku” nadu. Ali sve za sada ostaje upitno s obzirom na dosadašnji sudski rad i pitanje koliko će dugo još sve to potrajati, odgovorio mu je Bukmir na kraju “sa strahom u očima” što će ženi i njenim kolegicama reći kada kući dođe!

U idućem nastavku donosimo video “šećer na kraju”, a to je kako su i dalje omogućena nova mjesta za uhljebljivanje u zgradu Vlade ŽZH koja više nema slobodne prostorije od silnih uposlenika kao Dubrovnik slobodnih kreveta za vrijeme turističke sezone, a dok sve prijašnje video priloge možete pronaći na portalu MTV.ba.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info