FOTO: Mili Marušić

Uvjeljivo, ali nimalo lako, HKK Široki došao je do zaslužene titule prvaka Bosne i Hercegovine na prepunoj Pecari pred popunjenim svakim pedljem dvorane koja je disala kao jedno!

Povijesni uspjeh, i pobjeda rezultatom 82:69 nad ekipom Sparsa u petoj odlučujućoj utakmici koja je donijela 10. pehar prvaka u Široki Brijega, a kojeg su osim košarkaša, zaslužili i svi koji su nazočili na ovoj utakmicu.

Istina, sami košarkaši, treneri, fizioterapeuti… su ti koji su najzaslužniji da gledamo generaciju koja piše povijest, ali navijači i publika svojim sportskim, fer i korektnim navijanjem nadmašili su ono što do sada nije zabilježeno na ovim našim prostorima. Naravno, zasluge pripadaju i policajcima i redarima, i svima koji su pridonijeli stvaranju nove ere civiliziranog sporta, tako da svi oni i mi možemo biti ponosni na sve nas.

Pokazali smo i dokazali kako sve može biti ljepše kada se politika ne petlja gdje joj nije mjesto. Pokazali smo i dokazali kako znamo pozdraviti i zapljeskati protivničkoj ekipi nevezano od kuda je. Pokazali smo i dokazali da ljudi još postoje. Samo je pitanje hoćemo li znati nastaviti tako, ili se vratiti u “ponor bez dna”!?

VIŠE FOTOGRAFIJA na službenoj Facebook stanici SirokiBrijeg.info:

Bravo za sve, bravo za nešto što će nadamo se potrajati, a ne ostati samo da se dogodilo. HKK Širokom želimo puno uspjeha u ABA 2 Ligi i još puno ovakvih dobrih košarkaških predstava na parketu.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info