VIDEO: Jurišić tvrdi da je puno toga napisano, a da ništa nije rečeno, a što tek kaže Ćosić?

Dok je dr. Zvonke Jurišića u skupštinskim klupama Županije Zapadnohercegovačke nije i ne može biti dosadno, jer dok ostala “oporba” miruje zastupnik HSP-a BiH se na svakoj sjednici više puta javi, te pokušava skrenuti pozornost na stvarne probleme u kojima se nalaze građani ove Županije.

Tako je na posljednjoj sjednici, održanoj ove srijede, dok se govorilo o situaciji vezanoj za pandemiju koronavirusa spomenuo i porezne olakšice, odnosno određene nedorečenosti u usvojenim zakonima s prethodnih sjednica.

Posebno je zanimljiv bio onaj dio gdje je govorio o nametima na alkoholna i bezalkoholna pića, na kave i tome slično, a o čemu više možete pogledati u našem videoprilogu.

“Gospodo draga, previše je toga napisano, ali zapravo ništa nije napisano. Ništa nije rečeno u svemu tome što ste napisali”, istaknuo je Jurišić.

Zatim se za govornicom našao Predsjednik u Vladi ŽZH Zdenko Ćosić, koji je odgovarajući zastupniku Jurišiću, spomenuo parafiskalne namete smatrajući kako navedene odluke nisu nimalo pogrešne. Dodao je kako se ozbiljno razmišlja o trajnom ukidanju poreza na promet ugostiteljstvu koji će trajati 90 dana nakon ukidanja stanja prirodne nesreće.

“Određene pogodnosti imat će i koncesionari, na način da će biti oslobođeni plaćanja dijela tekuće godišnje koncesijske naknade za korištenje, koja se izražava u postotcima, a uvjet je da koncesionari, na dan stupanja na snagu ovog zakona, imaju sklopljen ugovor o koncesiji u kojima je Vlada ŽZH koncesor”, rekao je premijer Ćosić.

Ana Kvesić / SirokiBrijeg.info