VIDEO: Jadranka Bošnjak najavila kraj školovanja djece kakav smo do sada poznavali!

Većina roditelja, učenika, učitelja i profesora je složno oko toga kako nastava na daljinu putem aplikacija Viber i WhatsApp nije adekvatno obrazovanje naše djece.

Taman kada se krenulo objašnjavati djeci školskog uzrasta kako je internet i pretjerano “buljenje” u ekran štetno, dogodi se “koronizacija” i nastade problem gdje će teško biti pojasniti sada tako nešto!

Znanje učenika nakon ovakve škole na daljinu i bez adekvatnog nastavnog programa ravno je tome da će mnogi teško shvatiti što su učili zadnja tri mjeseca koliko su bili izolirani od učitelja, školskih klupa, svojih vršnjaka….

Ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje ŽZH Jadranku Bošnjak, preko SUM TV-a prezentirala je izazov koji su imali pred sobom. Kazala je kako već od mjeseca kolovoza kreće sa stručnim usavršavanjem za odgojno obrazovne djelatnike kako bi ih pripremili za proces digitalizacije. I tek sada, mjesec dana pred početak nove školske godine ona planira jačati njihove kompetencije jer ih nitko ne može zamijeniti, vjerojatno misleći na roditelje koji su muku mučili kako bi išta shvatili s jednim učenikom u kući, a da ne pričamo s dva ili više.

Ona je dosadašnji rad projekta nastave na daljinu ocijenila uspješnim, iako se mnogi u tome baš ne slažu. Peticije su već krenule da se djeca u školu vrate, Krizni stožeri “zahuktavaju atmosferu” i svaki dan donose sve strožije Zapovijedi. Što nam donosi naredni dan, to nitko ne zna, samo znamo kako ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje ŽZH Jadranku Bošnjak priprema sa svojom ekipom roditelje na to da se ukida tradicionalni nastavni program kakav smo do sada poznavali.

U ostalom, to više nije i bitno školovanje naše djece kada imamo jako puno privatnih školskih ustanova gdje možete svome djetetu za par tisuća maraka nabaviti diplomu po želji. Znanje nije toliko ni bitno, jer je izgleda plan da naša djeca kada porastu budu političari koji će po svijetu prodavati demagogije i znanje prezentirati koje su upijali od naših predstavnika vlasti svo ovo vrijeme.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info