Ekipa iz Ljubuškog poražena je večeras na gostovanju od RK Gračanica rezultatom 22:15, ali zahvaljujući pobjedi od 29:21 iz prvog susreta, prošli su u završnicu Kupa.

Prvo poluvrijeme donijelo je konstantno igru gol za gol. Ipak, domaći tim je bio taj koji je kontrolisao rezultat tokom prvog dijela, imali su u jednom trenutku i tri gola prednosti, a na odmor se otišlo sa plus dva u korist RK Gračanica, 14:12.

Domaći rukometaši su u nastavak susreta ušli sa jasnim ciljem da pokušaju dostići minus od osam golova iz prvog susreta.

Međutim, rukometaši Izviđača nisu dopustili veliki preokret. Gračanica je konstantno vodila, ali razlika iz prvog susreta je jednostavno bila prevelika i na kraju ekipa iz Ljubuškog ide u završnicu Kupa BiH.

U finišu susreta je došlo i do sukoba između rukometaša nakon jednog grubog prekršaja nad igračem Gračanice. Prekid je trajao nekoliko minuta, a Izviđač je u jednom trenutku bio sa samo tri igrača u polju. Ipak, gosti su sve izdržali i na kraju su sa porazom od sedam razlike prošli dalje.

Kup BiH, četvrtfinale:

Gračanica – Izviđač 22:15 (14:12)

RK Gračanica: Bosić, Tomić 3, B.Bosić, Šestan, Radičević, Tufekčić 4, Ćuzović 2, Mehmedović 9, Džinović 2, Pejčinović, Mehmedčehajić, Živanov 2, Dželilović, Musić, Šuša, Perović.

RK Izviđač: Vukšić 5, Alilović 1, Kos, Odak 1, Jozinović 4, Primorac 1, Šoljić 1, Mišetić, Maretić, Miličević, Grbavac, Pavlović, Buntić 1, Muhović 1, Mandić, Lukenda.

SportSport.ba