Ekipa koje se krije iza YouTube kanala pod nazivom TaxTheRich100, koji će neki prepoznati po video uracima u kojima su skupocjeni superautomobili i ostali egzotici izloženi neprirodnim okruženjima i uvjetima nepoznatima za prosječnog kupca takvih automobila. Tako su jednom prilikom Rolls-Royce odveli na drift sesiju po ladanjskom vrtu, dok su za Ferrari Enzo pripremili nešto nalik reli brzincu.

U novom nastavku, koji je svojevrsna parodija na Gymkhanu i nosi naziv Farmkhana, na red za „zlostavljanje“ došao je jedan uistinu specijalan automobil – Ferrari F40 GT. U skladu s njegovom važnošću talijanski je superautomobil tretiran nešto bolje od uobičajenog, no paljenju guma, driftanju i „donutsima“ nije uspio pribjeći. Poligon na farmi koji je stavljen pred njega, brzi ulasci i izlasci iz hangara kao i određeni kutevi snimanja uistinu su podsjetili na snimke Kena Blocka, a zabava je trajala sve dok F40 nije imao bliski susret s nepoznatom preprekom. Srećom, samo prema scenariju.

Ferrarija F40 26012016 2

Inače, nije poznato tko se krije iza ovog kanala, no jasno je da je riječ o financijski dobro potkovanoj ekipi koja si može dozvoliti takvu vožnju skupim automobilima. Ako smo pronašli dobru informaciju, u videu glavnu ulogu ima doista poseban primjerak F40. Riječ je o šestom prototipu, predstavljenom na frankfurtskom sajmu automobila 1987. godine, koji je četiri godine nakon toga dospio u ruke tvrtke Michelotto Automobili, zaslužne za preradu prema CSAI-GT specifikacijama. Automobili s takvom pričom u pravilu završavaju kao dio nečije dobro čuvane kolekcije, no ovaj se primjerak koristi u neke sasvim druge svrhe. Bolje? Bolje.

Automobili.hr