Home Vijesti Politika VIDEO INTERVJU: Zlatan Mijo Jelić – Šokirani smo postupkom legalnih i legitimnih hrvatskih predstavnika u BiH

VIDEO INTERVJU: Zlatan Mijo Jelić – Šokirani smo postupkom legalnih i legitimnih hrvatskih predstavnika u BiH

0
VIDEO INTERVJU: Zlatan Mijo Jelić – Šokirani smo postupkom legalnih i legitimnih hrvatskih predstavnika u BiH

Zlatan Mijo Jelić u emisiji ‘Moja Hrvatska’, prikazanoj 7. studenog 2017. godine na Laudato TV, govorio je o tribinama koje se održavaju diljem Hrvatske, a u svezi odnosa i optužnica prema HVO-u, nazivajući ih kolektivnim optužnicama kojima se sudi hrvatskom narodu i političkom vodstvu te da teza o Hrvatskoj kao agresoru na BiH nema dokaza i da se radi o apsolutnoj laži. No, on je kritizirao i poteze hrvatskih političara u BiH.

Na pitanje urednice i voditeljice Nade Prkačin koliko se vodi briga o ovim pitanjima od strane hrvatskih političara u BiH i jesu li oni negdje pogriješili, Jelić je kazao:

“Nakon smrti predsjednika Tuđmana, skoro 20 godina se ovi problemi uopće nisu tretirali kako bi trebali. Što se tiče sadašnjih političkih predstavnika hrvatskog naroda u BiH, sve optužnice i procese koji su pokrenuti protiv hrvatskih branitelja jako slabo prate. Nema sustavnog i organiziranog otpora prema ovim montiranim političkim optužnicama. Mislim da aktualnim hrvatskim političkim predstavnicima ove optužnice nisu u prvom planu i ne posvećuju im dovoljno brige i ne ponašaju se odgovorno prema ovim problemima. Mi branitelji smo čak i šokirani kada su naši legalni i legitimni predstavnici 19. srpnja ove godine u Domu naroda dali pozitivno mišljenje na Izvješće o radu Tužiteljstva u 2016. godini. Tom istom Tužiteljstvu koji je podiglo na desetke optužnica protiv hrvatskih branitelja gdje je hrvatski narod i Herceh-Bosna proglašavaju zločinačkom organizacijom, a Republika Hrvatska agresorom na BiH. To je bilo i vrijeme kada su podignute optužnice protiv hrvatskih branitelja u Bosanskoj posavini, jedinoj općini u Bosanskoj posavini koja se obranila od velikosrpskog agresora”.

Cjelokupan intervju pogledajte u priloženom videu:

Republikainfo.com