Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo VIDEO INTERVJU: Načelnik općine Ljubuški o ekonomskim, gospodarskim i političkim problemima

VIDEO INTERVJU: Načelnik općine Ljubuški o ekonomskim, gospodarskim i političkim problemima

0
VIDEO INTERVJU: Načelnik općine Ljubuški o ekonomskim, gospodarskim i političkim problemima

U emisiji Poslovni kompas Naaša TV, voditelja Miljenka Buhača, gostovao je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

Načelnik Barbarić je govorio i o inicijativi za proglašenje Ljubuškim gradom.

Kao gospodarskih probleme je naveo nedostatak stranih investicija, posebice poslovne zone gdje su, kako je naveo, na Mostarska Vratima investicije stale zbog krize 2010. a od poslovne zone Bijača se više očekivalo. Od pozitivnih stvari je istaknuo infrastrukturne projekte urađene u Ljubuškom. U investicije je ubrojio i autocestu.

Nije zadovoljan nedostatkom kvalitetnih radnih mjesta i, kako je naveo, svu svoju energiju u mandatu je usmjerio u to. Zabrinut je nedostatkom potpore s viših razina vlasti. Problem je i iseljavanje, u zadnje 3 godine je otišlo od 500-700 Ljubušaka, gdje, kao najveći problem, vidi cijenu rada.

Jako je zadovoljan projektom Kravica, koju je, kako je naveo, ovu godinu posjetilo oko 200.000 turista, očekuje značjno povećanje radnih mjesta u nekoliko sljedećih godina.

Pogledajte što je imao kazati o tome što se događa na privrednome planu u Ljubuškom, kako je živjeti na granici EU, kakvi su potencijali, a kakva postignuća, odlaze li ljudi ili se (i) vraćaju…

Ljubuski.net