“Cijela ova ekipa je praktično, naša, doveli smo samo Gorana Filipovića iz Splita te Amerikanca D.J. Fenera. Naši stariji igrači imaju 22-23 godine, poslije se na njih nadovezuju i oni mlađi pa smo u ovom sastavu dvije sezone. Ovo je jedini ispravni put, odnosno kako klubovi u malim sredinama mogu funkcionirati” – kazao je predsjednik HKK Široki Igor Jelčić predstavljajući ovogodišnje košarkaške Prvake BiH.

Dugogodišnji trud i treniranje omladinskog pogona HKK Široki nakon nekoliko godina stagniranja seniorskog tima sada popunjava i nadoknađuje se te “propale” godine. Ispisuje se ponovno povijest u dvorani na Pecari isključivo domaćim igračima.

Dvorana je ponovno puna, “zdrava” navijačka atmosfera gdje nema mjesta huliganima, košarka se igra, a gledatelji uživaju u dobroj predstavi na parketu svojih sugrađana. No, trebalo je vremena proći, i puno toga se odreći iako nije bilo lako, sad se tek pokazuje da je možda davno trebalo tako!

Romeo Bilinovac, Mirko Lugonja, Damir Vujanović, Igor Jelčić i Vedran Penavić svojim trudom, znanjem i željom da mlade buduće košarkaše izvedu u profesionalni svijet uspjeli su to odraditi više nego profesionalno i sa ponosom svi ti mladi igrači ime svog kluba predstavalju na brojnim natjecanjima diljem BiH i regije, i mnogi klubovi prema njima pokazuju respekt i poštovanje gdje god da se pojave.

Osim košarkaški “predstava” na parketu, igrači omladinskih pogona HKK Širokog pokazali su kako mogu biti zajednička podrška jedni drugima, a što je dobilo vrhunac ovogodišnje borbe ekipe seniora u borbi za prvaka BiH.

Trud se pokazao kada su mnogi mladi igrači dobili i pozive za reprezentativne utakmice Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Juniori i izabranici trenera Damira Vujanovića u ovogodišnjem finalu prvenstva BiH 2018/19. ostvarili su fenomenalan rezultat i zauzeli drugo mjesto na tabeli, te tako pokazali i dokazali kako nema potrebe ekipa s Pecare strepiti za naredne sezone.

Tim povodom, i mnogim dugim koje smo spomenuli kroz uvodnu priču o omladinskom pogonu HKK Širokog, razgovarali smo s trenerom Damirom Vujanovićem koji je također pozvan kao pomoćni trener U15 reprezentacije Hrvatske na međunarodnom turniru u Kaunasu.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info