Dana 17. svibnja 2019. godine, Druga osnovna škola Široki Brijeg održala je prigodnu proslavu povodom “Dana škole”.

Učitelji su zajedno sa učenicima priredili bogat program koji se sastojao od glazbenog dijela, recitiranja pjesničkih djela, plesa, igrokaza i tako dalje…

U publici je bila širokobriješka politička elita koja je uživala u doista lijepim nastupima naših učenika, ali jedan igrokaz nije imao mjesto da se javno prikaže.

Razloga ima više, nećemo iznositi i neka idu “na dušu” organizatorima i onima koji su se petljali u program jer oni najbolje znaju što je dobro, a što nije!

Naime, učenici 4b razreda veselili su se ovom danu kao i ostali njihovi vršnjaci te mjesec dana pripremali jedan igrokaza kojim bi se u najboljem “svjetlu” prikazali, ali sudbina je htjela drukčije da se njihov igrokaz otkaže doslovno sat vremena pri početka.

Sreća “prst sudbine” se uvijek umiješa kad osjeti najbolji trenutak i na kraju izvuče “veći kraj”, i ne dozvoli da na tome ostane te 16. lipnja (mjesec dana nakon “Dana škole”) igrokaz se ipak održi javno u Kinu Borak na jubilarnoj 10. godišnjici postojanja i djelovanja HCK Široki, a u publici se nađe portal SirokiBrijeg.info i isti snimi, te sada puštamo svima taj ne odigrani igrokaz učenika 4b razreda II. OŠ Široki Brijeg na “Dan škole” da pogledate.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info