VIDEO: Hoće li postavljeni radari služiti sigurnosti u prometu ili punjenju proračuna?

Sigurnost u prometu ili punjenje proračuna? Odgovor na ovo pitanje muči vozače u Županiji Zapadnohercegovačkoj. U prošloj su godini u proračun uplatili oko 800 tisuća maraka zbog prekoračenja brzine. Investiranje u prometnice je izostalo, ali zato nadležni imaju isplativije rješenje. Postavljaju još 31 radar.

S novim radarima, uz one već stacionarne, više neće biti niti jedne glavne prometnice bez nadzora. Brzinu vožnje kontroliraju i tronošci, koji budu premještani svakodnevno iz naselja u naselje. Iz MUP-a objašnjavaju kako su lokacije radarskih kućišta utvrđene analizom stanja sigurnosti prometa na cestama, a to su mjesta u blizini škola, tzv. crne točke, i druga kritična mjesta gdje su se u ranijem periodu događale prometne nezgode s najtežim posljedicama.

Novo kućište osvanulo je i u samom središtu Gruda. I na Trnskoj cesti – najprometnijoj u Širokom Brijegu. Kontrolirat će se svi pravci prema Posušju, Ljubuškom – i njihova središta. Previše je sumnjivo – kažu građani!

Iako redovno objavljuju raspored radarskih kontrola – urednici lokalnih portala ovih dana bilježe rekordne posjete. Mili Marušić, s portala SirokiBrijeg.info, kaže kako je ta vijest iznimno popularna i zanimljiva ljudima.

Uprava policije poziva vozače na savjesno ponašanje. No i bez ovog poziva – već pri brzini od 50 km na sat – na većini cesta platit će kaznu!

Sigurnost u prometu ili punjenje proračuna? Odgovor na ovo pitanje muči vozače u Zapadnohercegovačkom kantonu. U prošloj su godini u proračun uplatili oko 800 tisuća maraka zbog prekoračenja brzine. Investiranje u prometnice je izostalo, ali zato nadležni imaju isplativije rješenje. Postavljaju još 31 radar. Više na www.federalna.ba/bhs/vijest/191827

Posted by federalna.ba on 28. siječnja 2017

Ivana Bešlić-Penava / FTV (Dnevnik 2)