Home Kultura Glazba VIDEO: Hercegovačka večer u Stuttgartu nije mogla primiti sve naše “iseljenike” koji su poželjeli nazočiti

VIDEO: Hercegovačka večer u Stuttgartu nije mogla primiti sve naše “iseljenike” koji su poželjeli nazočiti

0
VIDEO: Hercegovačka večer u Stuttgartu nije mogla primiti sve naše “iseljenike” koji su poželjeli nazočiti
FOTO: Fenix-magazin.de

Dan nakon završetka Hercegovačke večeri 2019. u Carl Benz Areni u Stuttgartu slažu se dojmovi dosad najposjećenije zavičajne zabave Hrvata u Njemačkoj, piše Fenix-magazin.de.

Naime, ne pamti se da je dosad i jedna hrvatska zavičajna zabava u Njemačkoj, ni Slavonska, ni Posavska, ni Dalmatinska a ni Livanjska, okupila tri tisuće Hrvata i njihovih prijatelja kao što je to bilo u subotu uvečer na Hercegovačkoj večeri u Stuttgartu. Da je koncertna stuttgartska dvorana bila premala primiti sve one koji su htjeli biti dio jubilarne 20. Hercegovačke večeri svjedoči i dvjestotinjak posjetitelja koji su ostali ispred Arene jer kapacitet dvorane nije dozvoljavao primiti više gostiju zbog sigurnosnih razloga.

Kao što je poznato, odnedavno je većina koncertnih i sličnih dvorana na ulaze postavila kamere s brojačima ulaza gostiju, tako da se kod određenog broja zatvaraju vrata i ne puštaju veći broj gostiju od predviđenog kapaciteta dvorane. Dobra je to pouka kako za organizatore, da ne prodaju veći broj kratata nego prima dvorana, tako i za posjetitelje koji na početak događanja dolaze sa zakašnjenjem.

Hercegovačka večer u Stuttgartu i ove je godine bila večer svehrvatskog zajedništva, pjesme i folklora. Bila je to večer u kojoj su se slušale pjesme o rodnom hercegovačkom kraju, ali i hitovi koji spajaju sve hrvatske krajeve, kao u pjesmi „Lijepa li si“.

Organizatori iz Hrvatske zajednice Hercegovina Stuttgart, na čelu sa predsjednikom Zoranom Primorcem, ove su godine za svoj jubilej pogodili s odabirom izvođača. Pjevač Željko Bebek, Tarapana band, Trio Jukebox te guslar Stojan Čarapina, Kulturno umjetničko društvo Tomislav iz HKZ Stuttgart-Zentrum, Folklorni sastav Krešimir HKZ Stuttgart Bad Cannstatt te ženska klapa „Filiae Croatiae“ svaki na svoj način su pridonijeli uspješnosti ovogodišnje Hercegovačke večeri. Dozu domovinske podrške ovakvim događanjima dao je i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova dr. Gordan Grlić Radman koji je svojom srdačnošću i neposrednošću te porukama s pozornice Hercegovačke večeri ukazao na potrebu svehrvatskog zajedništva i njegovanja svog hrvatskog jezika, običaja i kulture.

Izvješće sa slikama i video prilozima s Hercegovačke večeri 2019. iz Stuttgarta pogledajte u prvoj objavi klikom OVDJE .

Fenix-magazin.de