Home Vijesti Politika VIDEO: Gradonačelnik Širokog Brijega “razotkrio” tko stoji iza sve normalnije pojave nasilja u zajednici!

VIDEO: Gradonačelnik Širokog Brijega “razotkrio” tko stoji iza sve normalnije pojave nasilja u zajednici!

0
VIDEO: Gradonačelnik Širokog Brijega “razotkrio” tko stoji iza sve normalnije pojave nasilja u zajednici!

ŠIROKI BRIJEG – Nedavno je u Širokom Brijegu održana jako zanimljiva tribina “Nasilje je neispričana knjiga, moramo puno raditi!” Tom prilikom u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu tribinu je organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Gradskoga vijeća Široki Brijeg, a predavači na tribini bile su Kristina Sesar – psihologinja i djelatnica Centra za mentalno zdravlje, Radmila Gašpar – ravnateljica Centra za socijalni rad i Ivana Tomić ispred MUP-a ŽZH.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je iznio svoje viđenje cijelokupne situacije što se tiče nasilja, a najveću pozornost skrenuo je na medije, jer kako Kraljević zaključi, oni konstantnim pisanjima o ovakvim dešavanjima ljudima nasilje prezentiraju kao normalnu pojavu!

Osim što je gradonačelniku bilo drago što je u njegovom gradu održano predavanje na ovu temu, nije uspio pronaći adekvatnu poveznicu na svaku izrečenu rečenicu.

Kako je kazao informiran je iz svih segmenata života pa tako i nasilja kojeg ima i tu ne možemo “zatvarati oči” ali često takve stvari iz nekih razloga se prikrivaju. Protiv toga se treba boriti i najavio je kako će podržati svaku akciju, svaku inicijativu, pojedince i udruge koje će raditi protiv tog nasilja. Izrazio je nadu kako to nije toliko izraženo u Širokom Brijegu ali vjeruje kako ima puno toga što mi ne znamo iako on može čuti što ne mogu čuti svi građani ali naravno to ne treba koristiti da danas zabavlja javnost s takvim događajima, što često puta mediji rade, i ljudi su postali ravnodušni prema raznoraznim događajima koji se događaju u društvu zbog upravo takvih vijesti kojih je sve više i koje se prezentiraju na “nestručan” način i tako sve to ljudima na kraju postane normalno, kazao je između ostaloga gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Slušajući njegovu prezentaciju viđenja cjelokupne situacije, možda bi bilo najbolje da mediji javnost ne informiraju s lokalnim stvarima, da ne skrećemo teme na nasilje koje je sve više izraženo na našim prostorima pa tako, po Kraljeviću, nije dobro ni upozoravati sve više nadležne institucije kako imamo problem s kojim se one trebaju pozabaviti, nego bi se mediji trebali više usredotočiti na političke skupove i brojna obećanja ponavljajući svako malo kako će sve jednog dana biti dobro i da će primjerice nakon toga cvjetati ruže iz brojnih kanalizacija i teći mlijeko rijekom Lišticom.

Možda bi se mi mediji koji služimo informiranju javnosti, a koji nismo pod utjecajem političkih stranaka, trebal pozabaviti time da ljudima konstantno poput političara pričamo kako je sve u redu, kako nema nikakvih problema i da živimo u nekom mjestu gdje je sve bajno i krasno i kako imamo školovane i obrazovane te adekvatne djelatnike koji će se znati pozabaviti i riješti probleme svakog pojedinca kako ne bi dolazilo do nasilnih scena i punjenja stupaca u rubrici crne kronike.

Nažalost, nemamo nešto posebno adekvatnih niti osposobljenih osoba zaposlenih u tim oblastima koje bi rješavele brojne probleme, nego većinom imamo samo obične “uhljebe” na visoko pozicioniranim mjestima, a koje svojom nestručnošću diktiraju i ono malo školovanom kadru kako da radi protiv svoga obrazovanja.

Sve u svemu za nas su najveći nasilnici sami političari koji svojom “nedodirljivošću” iskorištavaju mogućnosti zavađanja svoga naroda i pri tome stvarajući nesagledive posljedice na pojedince koji kasnije eskaliraju do te mjere da određene osobe zbog svoje nemoći ili izostanka hrabrosti nisu u stanju suprotstaviti im se, iako na kraju uglavnom baš takvi podliježu izazivanju popunjavanju stupaca crne kronike u različitim medijima.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info