ŠIROKI BRIJEG – Nakon što su predstavnici mjesnih zajednica Oklaji, Dobrkovići, Izbično i Crnač početkom srpnja izrazili nezadovoljstvo zbog odugovlačenja radova na izgradnji kanalizacijskog sustava u Širokom Brijegu, dobili su obećanje da će koncem ovog tjedna ti radovi biti privedeni kraju.

Uništena vozila, prljave fasade, ali i nesigurnost u prometu samo su neki od problema s kojima se posljednjih mjeseci susreću mještani Oklaja, Dobrkovića, Izbična i Crnča. Iako su radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava trebali biti završeni krajem prošle godine, mještani su do sada dobivali samo obećanja. Ističu kako već mjesecima žive u nesnosnoj prašini i blatu, da usred ljeta ne mogu otvoriti prozore.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević ističe da su ovakvi radovi složeni i da će mještani to shvatiti u potpunosti tek kad se oni privedu kraju.

“Shvaćam frustracije ljudi, ali postoje brojne poteškoće tijekom radova. Teren je tvrd, u njemu su razne instalacije poput kablova za telefon i struju. Vjerujem da ćemo u idućih nekoliko dana sanirati glavnu prometnicu prema Oklajima”, rekao je Kraljević.

Nasatv.ba