Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo VIDEO: Grad Široki Brijeg krenuo s planiranom realizacijom uređenja zapadnog ulaza u grad

VIDEO: Grad Široki Brijeg krenuo s planiranom realizacijom uređenja zapadnog ulaza u grad

0
VIDEO: Grad Široki Brijeg krenuo s planiranom realizacijom uređenja zapadnog ulaza u grad

S obzirom da je po svim urbanističkim planovima zapadni ulaz u grad dobrim dijelom uređen i to kroz sustav kanalizacije, nove prometnice s nogostupom, kružnih tokova i autobusnog kolodvora, pristupili smo završnoj fazi uređenja, kazali su iz Gradske uprave Široki Brijeg.

Ta faza se odnosi na već započete pregovore s vlasnicima privatnih obiteljskih kuća („Soptine kuće“) koje se nalaze u ruševnom stanju i kao takve predstavljaju opasnost za sigurnost pješaka i sudionika u prometu, a istovremeno narušavaju zapadnu vizuru ulaska u grad.

Grad Široki Brijeg ušao je u pregovore da se ti objekti uklone i to na način da sve troškove uklanjanja i odvoza materijala snosi Grad. Vlasnici objekata zadržavaju pravo o građenju prema Detaljnom planu uređenja gradskog područja „Vrace“. Početni korak je urađen već s jednim objektom, a daljnjim tijekom razgovora pokušat ćemo dogovoriti s ostalim vlasnicima, pod istim uvjetima, uklanjanje i njihovih objekata.

Nadamo se da će konačna slika tog gradskog područja s ovim zahvatima u bližoj budućnosti biti urbanistički i arhitektonski kompletirana, stoji u priopćenju Gradske uprave Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info