Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo VIDEO – FOTO: Sramota Grada Širokog Brijega koji je nekima tek-tako “na 1. mjestu” – 1. dio

VIDEO – FOTO: Sramota Grada Širokog Brijega koji je nekima tek-tako “na 1. mjestu” – 1. dio

0
VIDEO – FOTO: Sramota Grada Širokog Brijega koji je nekima tek-tako “na 1. mjestu”  – 1. dio
FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Netko ti nešto lijepo pokloni kako bi ti krasilo grad, a ti se prema tome odnosiš kao posljednje smeće!

Ne samo prema tom poklonu, nego i prema osobama kojima je namijenjeno, a ovaj poklon je bio namijenjen našoj djeci kako bi imala svoj jedan kutak za zabavu i druženje, a da nije privatno i da roditeljima uzima novac kako bi ih netko čuvao, nego dato je da djeca mogu zajedno s roditeljima uživati u zajedničkoj zabavi i odrastanju.

Dječji park uz rijeku Lišticu u Borku, na području grada Širokog Brijega jedini je javni dječji park na području što je jako sramotno s obzirom na broj stanovnika i djece.

igraliste15217_1

Iako je jedini, institucije koje bi se trebale pozabaviti njegovim održavanjem, a prvenstveno čelnici graske uprave koji više vremena provode po kavama i restoranima, nego brigom za ljude kojima su ili bi trebali bit podređeni, te omogućiti im da njihov, a i naš Grad ima neki sjaj, a ne samo krkanluk i na taj način i svojim bezobraznim, drskim i bahatim ponašanjem daju primjer mladima kako svaka “šuša” može obnašati dužnost sve dok ima novca kojeg se iz naroda može izvući i živjeti na njihovoj grbači i ispunjavanju vlastitih hirova, a da pri tome neće, niti žele tom istom svom narodu omogućiti neke osnovne stvari.

Gradonačelniče Kraljeviću, dugo vam nisam pisao jer sam se bio umorio od konstantnih iznošenja problema ovog našeg “Grada” koji ne zaslužuje tu titulu.

No, evo malo sam se odmorio i ponovno ću nastaviti s iznošenjem nekih detalja, koji ne muče mene osobno, koliko muče narod Širokog Brijega, grada kojem ste Vi na čelu, a ne Mirko i Slavko. Znam da možda oni upravljaju, ali Vi se “pišete” kao Gradonačelnik koji može i mora se brinuti za svoj narod koji živi na području Širokog Brijega, i koji vam je dao povjerenje da i dalje obnašate tu dužnost, pa tako da onima “ispod sebe” naredite da svoj posao rade i pri tome uređuju Vaš i naš Grad što je najbolje moguće za korist svih nas koji u njemu živimo. A ne da non-stop ističete “Široki Brijeg – uvijek na 1. mjestu”, a u realnosti druga priča.

igraliste15217_4

Javno komunalno poduzeće “Čistoća” Široki Brijeg, koje se financira od građana grada Širokog Brijega i koje je zaduženo za održavanje i uređivanje ovog jedinog parka za djecu nije izgleda doraslo obnašati taj svoj posao, možda im treba obuka ili naređenje da obavljaju svoj posao. Nije na meni da odlučujem, nego na čelnoj osobi koja rukovodi gradom i koja im omogućuje financije za njihov (ne)rad.

Nije samo problem JKP “Čistoća” koja je zadužena za javne površine na području grada, nego i ostale firme i ustanove koje se financiraju novcem građana i grada Širokog Brijega a koje bi morale brinuti o nekim stvarima da ovo mjesto uistinu bude “Na 1. mjestu”, tako da ćemo u narednim pričama preko ovog portala iznositi te probleme koji kvare sliku našeg Širokog Brijega.

Radi čega služe “organi reda” takozvana policija koja se izgleda u zadnje vrijeme se više bavi postavljanjem radara i na taj način pokušava lovu “okrenuti” na brzinu, umjesto da usput paze tko uništava imovinu po Širokom Brijegu.

Gradonačelniče, nemojte se bojati dati naređenje da rade svi svoj posao po našem Širokom Brijegu jer tu ste na poziciji da zastupate svoje sugrađane i nitko od njih se na vas neće naljutiti kada vide kako vam je stalo da Široki Brijeg uistinu bude “Na 1. mjestu”!

I na kraju da napomenem kako nije ovo pisano da se “napada” neke Institucije, nego da skrenemo pozornost tim službama kako moraju i trebaju svoj posao raditi.

Ovog puta donosimo priču iz skorog središta grada gdje je uz prirodni biser Borka, rijeke Lištice i šetnice smješteno jedino dječije igrališe, a koje je toliko zapušteno i uništeno.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info