ŠIROKI BRIJEG – Danas u podne sa autobusnog kolodvora u Širokom Brijegu prema Vukovaru se uputilo 40-ak branitelja i građana Širokog Brijega na 25. obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Od 11 sati su počela prva okupljanja, lagane pripreme i dogovori oko samog putovanja. Teme uz kavu su bile isključivo da sve prođe u najboljem redu i da ponosno svi koji će nazočiti Koloni sjećanja predstavljaju svoj Široki Brijeg i sa poštovanjem odaju počast svim žrtvama.

Prenoćiti će u Orašju, dok u petak rano u jutro kreću prema Vukovaru, gdje će se pridružiti Koloni sjećanja iz Vukovarske bolnice i uputiti ka Memorijalnom groblju na kojem će odati počast žrtvama Grada heroja. Napomenimo i to kako je organizator ovog 8. putovanja Udruga “Beta” iz Širokog Brijega.

Središnji događaj Dana sjećanja biti će 18. studenoga kada će biti upriličena Kolona sjećanja koja će se i ove godine ulicama grada kretati od dvorišta vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja. Ove godine kolonu sjećanja, koja će se kretati istim onim ulicama s kojima su Vukovarci napuštali svoj grad 1991. godine, predvoditi će vukovarski branitelji i stradalnici.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info