Home slajd Glavna VIDEO / FOTO: Šesti Seminar folklora Hrvata u BiH

VIDEO / FOTO: Šesti Seminar folklora Hrvata u BiH

0
VIDEO / FOTO: Šesti Seminar folklora Hrvata u BiH
FOTO: Mili Marušić

U četvrtak 27. srpnja u 9 sati u hotelu Đulić u Širokom Brijegu zapoceo je šesti po redu Seminar folklora Hrvata u BiH, u organizaciji UHAKUD u BiH/Organizacijski odbor Seminara folklora.

Seminar folklora Hrvata u BiH trajat ce do nedjelje 30. srpnja, a ove godine polaznici obrađuju pjesme , plesive i običaje Bosanske posavine! Voditelj Seminara je etnokoreolog prof.Miroslav Šilić koji je ujedno i predavač, kao vrsni poznavatelj tradicijske kulture ovog područja, kao i cijele BiH!

Ove godine Seminar je okupio 60-ak polaznika iz BiH, Hrvatske, Švicarske, Austrije i Njemačke. Polaznici su raspoređeni u četiri grupe: ples, ganga, tradicijska i tamburaška glazbala!

Seminar folklora okuplja mnoge stručnjake iz folklornog svijeta, koji su predavači i svoje znanje o tradicijskog kulture prenose na polaznike kroz predavanja, stručne savjete i primjere s terena! Među njima su prof.dr Stjepan Sremac, dr.sc. Jasmina Talam, mag.gl.paed. Tomislav Cvrtila, Vjekoslav Martinic, Jure Miloš, Vinka Zlomislić, Cecilija Vidović, prof Marina Bazina , Ivan Zlatunić i Drago Orsolic. Za korepeticiju na violini i šargiji zaslužni su Anica Ištuk i Drago Mišković, a asistenti na plesnim predavanjima su Ivan Barać i Vedran Vidović.

Više fotografija na facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on 29. srpnja 2017

Hrvati u BiH imaju bogatu folklornu tradiciju koju su dužni očuvati i prezentirati svijetu. Nastojimo privući što više mladih ljudi, ali i zainteresirati sve osobe koje su voljne naučiti nešto novo o folklornoj tradiciji bh. Hrvata. Također, pokušavamo probuditi ljubav prema našoj tradiciji, obrazovati mlade ljude koji će u lokalnim sredinama očuvati i osigurati svijetlu budućnost našoj nematerijalnoj baštini koja je bila i mora biti stožer očuvanja hrvatskog identiteta u BiH“, poručili su iz OO Seminara folklora Hrvata u BiH.

Seminarci ce u nedjelju u 19 sati u kompleksu hotela Đulić u Širokom Brijegu održati završnu priredbu te pozivaju sve da se pridruže i podrže ovaj projekt , te da vide sto su radili u ova četiri dana!

SirokiBrijeg.info