ŠIROKI BRIJEG – Blagdan sv. Ilije iliti Ilindan, u Širokom Brijegu proslavljen je na igralištu osnovne škole na Trnu uz zabavno-sportski program.

Brojni posjetitelji su mogli uživati u odličnim malonogometnim utakmicama, natjecanju u potezanju konopa kao i u kulinarskim specijalitetima s roštilja.

Baklje na terenu i oko njega, vatromet u zraku sve za atmosferu koja će obilježiti ovogodišnju večer.

ilindantr2072016_21

Osim navijačke podrške koja je stizala sa tribina nogometašima i ekipama u potezanju konopa, jednu od najveći podrški stigla od istinskih branitelji koji su transtparentom na tribini iskazali podršku svom sumještaninu generalu Zlatanu Miji Jelići.

Iako je Trn jedno od glavnih “sjedišta” političke stranke HDZ-a BiH u Širokom Brijegu, a koji svo vrijeme šute odkada je podignuta optužnica protiv njega za navodne ratne zločine počinjene u Mostaru 90-ih, a koji je ujedno i njihov član ovo je dalo jednu istinsku čar ove večeri i pokazalo kako još postoje ljudi koji mu neće okrenuti leđa kada “vjetar zapuše” s one strane “Dunava”, nego će kako su na transparentu naveli “Čekati zapovjed svoga generala”.

Kako je proslavljen blagdan sv. Ilije na Trnu, 20. srpnja, pogledajte u ponuđenom video prilogu:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info