ŠIROKI BRIJEG – Početak ribolovne sezone u Širokom Brijegu kreće u subotu 02. travnja.

No, prije otvaranja sezone, Društvo sportskih ribolovaca “Borak” kao svih dosadašnjih godina i ove je vršilo redovno poribljavanja rijeke Lištice.

Tako su iskoristili ovaj suncem obasjan i topao četvrtak kako bi ljubiteljima ovog sporta dali još veću želju za ribolovom, te su izvršili su poribljavanje sa 750 kilograma potočne pastrve, a dok su prije tri mjeseca ubacili još 700 kilograna.

Poribljavanje-lištice-31032016-15

Najstariji ribić Branko Naletilić “Šimun” koji je navršio 73. godine, nije skrivao svoje zadovoljstvo poribljavanjem, tako da je sa zadovoljstvom i on odlučio nekoliko kila “pokloniti” rijeci Lištici.

Napomenimo to kako je potočna pastrma i ove godine stigla iz ribogojilišta iz Rame, a kako smo već i napisali, početak ribolovne sezone započinje u subotu 2. travnja. Svi koji nemate ribolovne dozvole, a želite se baviti ovim rekreacijskim spotom možete ih nabaviti u trgovini ribolovne opreme “Fiocchi” u ulici fra Didaka Buntića u Širokom Brijegu.

Cijene ribolovnih dozvola su različite i vezane su za dobnu skupinu. Za osobe od 19 do 65 godina cijena iznosi 100 KM, za osobe od 15 do 18 godina 50 KM, za umirovljenike iznad 65 godina također 50 KM, a za djecu do 14 godina cijena ribolovne dozvole za novu sezonu iznosi 25 KM.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info