Home slajd Glavna VIDEO/ FOTO: Kočerin proslavio svoje zaštitnike, Jozo Vučić glazbenim hitovima zatvorio ovogodišnji Petrovdan!

VIDEO/ FOTO: Kočerin proslavio svoje zaštitnike, Jozo Vučić glazbenim hitovima zatvorio ovogodišnji Petrovdan!

0
VIDEO/ FOTO: Kočerin proslavio svoje zaštitnike, Jozo Vučić glazbenim hitovima zatvorio ovogodišnji Petrovdan!
FOTO: Mili Marušić

Župa Kočerin ove subote proslavila je svoje nebeske zaštitnike sv. Petra i sv. Pavla. Vjernici su se trodnevnicom duhovno pripravljali za taj blagdan. Misu Uočnicu i Svete mise na sam blagdan je predvodio fra Velimir Bavrka, župnik iz Viteza.

Kroz dane trodnevnice predvoditelji misnih slavlja bili su fra Marin Karačić i fra Goran Ćorluka. Uz molitvu krunice, duhovni koncert i blagoslov djece župljani i vjernici iz okolnih župa su radosno dočekali Petrovdan.

Povodom toga blagdana u predvorju župne crkve podignuta je velika spomen ploča u čast četvorice ubijenih fratara i 408 poginulih i stradalih župljana u Drugome svjetskome ratu.

Večer je doživjela svoj tradicionalni vrhunac ovogodišnje proslave Petrovdana, u kojoj su se odigrale finale utakmice najstarijeg malonogometnog turnira u regiji, a za odlični završnu atmosferu pobrinuo se jedan od najpoznatijih hercegovačkih glazbenika Jozo Vučić.

Dio atmosfere možete pogledati na ponuđenim fotografijama:

Sam nastup legendarnog Joze Vučića koji je i zatvorio ovogodišnji Petrovadan, završen je uz brojne glazbene hitove koje su pjevali i stari i mladi te atmosferu držao “vrućom” i mnoge “natjerao” na ples i pjesmu.

A kako i ne bi, kada čovjek zna napraviti feštu što možete vidjeti u ponuđenom video prilogu.:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info