ŠIROKI BRIJEG – U sklopu trodnevne posjete Hercegbosanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno predsjednikom Skupštine Antunom Žagarom i zamjenikom župana Zdravkom Kelićem boravilo je u Širokom Brijegu.

Po dolasku u zgradu Gradske uprave i pozdravnih riječi domaćina gradonačelnika Mire Kraljevića, te Zdenka Ćosića predsjednika Vlade ZHŽ, Roberta Bagarića predsjednika Skupštine Hercegbosanske županije, Zdravka Kelića zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije nazočne je pozdravio Antun Žagar predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije.

delegacijašb3616_1

„Hvala Vam na prijamu i uistinu se ovdje osjećamo kao kod kuće, a kako i nebi kada su i moji korijeni po majci iz Hercegovine“, rekao je u svom pozdravnom obraćanju Antun Žagar predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije. „Široki Brijeg i Zapadnohercegovačka županija su neraskidivo povezani sa Slavonijom, te stoga i ova Vaša posjeta samo je nastavak naših dobrih odnosa i povezanosti Slavonije i Hercegovine“, rekao je između ostalog gradonačelnik Miro Kraljević poželjevši dobrodošlicu gostima iz Slavonije i izaslanstvu Hercegbosanske županije predvođenom predsjednikom Skupštine Robertom Bagarićem koji su također s gostima iz Slavonije stigli u Široki Brijeg. „Nadam se da ćemo uspjeti prenijeti vam pozitivna iskustva koja smo stekli u korištenju pristupnih EU fondova“, rekao je u svom obraćanju Zdravko Kelić zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije.

delegacijašb3616_5

U izaslanstvu je bio najavljen i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je došao do Kupresa, ali se zbog neodgodivih obveza morao se vratiti u Zagreb.

‘Podrška ulaska BiH u EU’ naziv je predavanja koje su održali Kristina Černok v. d. pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove VSŽ i Hrvoje Niče voditelj projekta u Agenciji za razvoj VSŽ ‘Hrast’ d. o. o.

Kod križa u središtu Grada izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije su položili vijenac i zapalili svijeće za sve poginule i umrle hrvatske domoljube.

Gosti iz Slavonije sa svojim domaćinima posjetili su Franjevački samostan, samostansku riznicu i galeriju, gdje ih je pri dolasku pozdravio i zaželio dobrodošlicu gvardijan fra Tomislav Puljić. Fra Vendelin Karačić je upoznao goste o povijesti Franjevačkog samostana na Širokom Brijegu, kao i s bogatom kulturnom baštinom, te s vrijednim eksponatima u samostanskoj riznici i stalnim izložbenim postavom u Franjevačkoj galeriji.

Grad Široki Brijeg