FOTO: Mili Marušić

Očekivala se posjećenost velika “Street Food Fest-u” u Širokom Brijegu, ali ovoliku ni organizatori nisu planirali jer vrijeme, mjesto i ambijent sasvim dobro su se uklopili za ovakav prvi “gastro” festival u Širokom Brijegu.

Naime, ovog petka uz rijeku Lišticu, na novoobnovljenom parku Borak, započeo je dvodnevni gastronomski program gdje posjetitelji osim uz ugodno druženje sa svoji sugrađanima i prijateljima iz drugih mjesta mogu uživati u kulinarskim i slatkim delicijama, dobro domaće pivo, koktele, glazbeni ambijent koji upotpunjuje DJ Mayer, dok nakon njega na pozornicu dolaze glazbeni sastavi. Tako da je petak večer upotpunio bend Dva ipo’ čo’eka, dok u subotu na pozornicu se penje XD, a nakon njih “šećer na kraju” Belfast Fooda koji će ujedno i zatvoriti ovaj prvi “Street Food Fest” za kojeg sa nadamo kako će ući u tradiciju.

“Doista lijepo i iznenadila sam se kad sa stigla. Mislim prijateljica me nagovorila i nije mi žao. Dvije godine nisam bila ovdje jer sam s obitelji u Njemačkoj gdje živimo i radimo, puno nam fali Široki ali treba se živjeti moramo, ne preživljavati ali ovo je moj dom na kraju bio i ostat će. Došli smo na jedan odmor prije tjedan dana i osim rodbine obišli smo puno našim “derneka”, u ponedjeljak se već vraćamo raditi. A ovo sa hranom je nešto novo i malo “modernije”, kao i ovo dječje igralište koje je napokon uređeno, a ima vidjela sam još par lokacija sređenih. Samo žao mi je što smo se svi skoro razišli pa evo možemo se bar okupiti na ovakvim finim događajima kad se sretnemo” – govori na dugogodišnja prijateljica Andrea koja će nadamo se u Njemačku odnijeti lijepih uspomena iz našeg Širokog i reći im kako se malo kako ona kaže “moderniziramo”.

VIŠE FOTOGRAFIJA na službenoj Facebook stranici portala MTV.ba:

Osim obilaska štandova i predstavlja proizvoda i domaćih firmi, tu je iskusni i poznati hrvatski gastro stručnjak Veljko Barbieri koji će obje večeri upotpuniti svojim stručnim sudom, kao što je u petak predstavio raštiku u slikovito ju predstavio kao hercegovački brend.

Kako je bilo na 1. “Street Food Fest-u” u Širokom Brijegu, pogledate u kraćem video prilogu:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info