ŠIROKI BRIJEG – Prva licencirana taksi služba na području Županije Zapadnohercegovačke, započela je sa svojim radom 09.04.2017. promotivnim gratis vožnjama po Širokom Brijegu.

Osam vozila marke Renault Megane 1.5dci službeno je krenulo iz sjedišta firme u Oklajima defileom kroz Široki Brijeg, a nakon toga su se rasporedili po gradu i krenuli sa prvim prijevozom putnika na željene lokacije.

HALO TAXI – Široki Brijeg, trenutno ima 10 uposlenih djelatnika. Od toga 8 taksi vozača i 2 dispečera, a radno vrijeme im je od 0-24 sata.

taksi11417-4

“U nedjelju predvečar naših 8 vozila je izašlo na ulice grada Širokog Brijga i simboličnim potezom besplatne vožnje odlučili smo počastiti brojne građane prijevozom. Kako su mi kazali vozači nakon prve večeri, ovo su njihovi suputnici primili odlično, kao i to da su dobili dosta pohvala, a to me i ne čudi jer su svi naši vozači s ovog područja. A i sami vozači su osposobljeni kroz tečajeve koje smo s njima prošli da budu korektni, susretljivi i odgovorni prema svakom putniku” – govori nam Dario Cvitanović, vlasnik firme “Halo taxi“.

Iako su najavljivali početkom godine kako bi nova Taxi služba trebala zaživjeti na području Širokog Briga, sam vlasnik nam je kazao kako se sve to malo oduljilo zbog satelitske opreme koja je posebno naručena za dispečerski centar, kao i dobivanja jedinstvenog telefonskog broja, a koji dodjeljuje Regulatorna agencija za komunikacije i kad se to realiziralo firma je krenula s normalnim radom i obavljanjem svoje djelatnosti.

taksi11417-12

Vožnja na dulje relacije

S obzirom kako se svi putnici neće voziti na manje relacije, nego će zasigurno biti i onih dužih kilometraža kao na primjer do Sarajeva, Dubrovnika, Splita, Zagreba a vjerojatno i daljnjih vožnji pitali smo kako i da li će i na koji način svojim putnicima omogućiti kako nebi plaćali punu cijenu vožnje.

“Naravno da ćemo svim našim putnicima izaći ususret što se tiče putovanja na duže relacije te kroz dogovor ponuditi i jeftijiji prijevoz. Ozbiljna smo firma i želimo svakome izaći u susret i ponuditi najbolju realizaciju kako bi obje strane bile zadovoljne. Ako netko poželi imamo i renta-car tako da i na taj način nudimo jednu vrstu kompromisa s klijentima” – objašnjava nam Cvitanović.

Pritužbe i fisklani račun

Moguće je da će biti i pritužbi na rad nekog od djelatnika, tako da nas je zamolio da kroz ovaj članak napišemo i to ako dođe do takvih situacija da se slobodno svaka nepravilnost ili nezadovoljstvo može prijaviti u dispečerski centar na broj 1553 i kao takva će biti razmatrana kako se ne bi nadalje dešavali određeni propusti. A Što se tiče računa i naplate, poručio je svim putnicima da uvijek zatraže svoj fiskalni račun od vozača nakon vožnje.

Cijena vožnje sa Halo Taxijem je 1KM po pređenom kilometru.

Na usluzi su od 0-24 sata, a svoje taksi vozilo možete poručiti na broj 1553 ili preko Vibera na 063/450-300.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info