ŠIROKI BRIJEG – Svakog petka od 13:30 – 15:00 sati, na središnjem gradskom trgu u Širokom Brijegu, Frama Široki Brijeg svojom nazočnošću i zajedničkim snagama pokušava približiti vjeru i smisao Korizme na duhovno dobro svih nas.

Korizma je vrijeme intezivne molitve i pokore. Vrijeme posta i nemrsa. Tako su i naši framaši zajedničkim snagama odlučili svakog petka, pa sve do Uskrsa, svojim djelovanjem i humanitarnim aktivnostima našim sugrađanima kroz razgovor zbog silne užurbanosti današnjeg vremena skrenuti pozornost kako bi više vremena trebali provoditi sa svojim obiteljima, pomagati jedni drugima, ali i dati do znanja kako kvalitetno provesti slobodno vrijeme čitajući Sveto pismo, duhovno štivo te imati redovitu osobnu i zajedničku molitvu.

Uz prigodan štand na kojem su izložene brojne duhovne literature, suveniri i brojni pokloni kojima darivaju građane, i svatko za sebe može pronaći nešto što bi mu upotpunilo ovo korizmeno vrijeme, kako bi živjeli u duhu katoličke vjere, simbolično je postavljena kutija za dobrovoljne priloge kako bi se pomoglo onima kojima je doista pomoć potrebna u našoj župi.

U nastavku vam donosimo kraći video prilog kroz koji će vam fra Ivan Marić bolje objasniti ovogodišnju akciju Frame Široki Brijeg “Vjerom i djelom do Uskrasa”.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info