FOTO: Mili Marušić

Ove nedjelje, 28.srpnja 2019.g., u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu obilježena je posebna svečanost i sv. misa na kojoj je naš fra.Vitomir Musa proslavio 50 godina svojeg svećenstva.

Dana 26. srpnja 1969.g., fra Vitomir je rekao svoju mladu misu na sam blagdan sv. Ane, i od tada do danas sve je povijest koju je kroz sve ove godine ispisivao sa svojom braćom franjevcima i katoličkim pukom koji ga prate kroz sve ove godine.

VIŠE FOTOGRAFIJA na službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

Tako je bilo i ove nedjelja, a sva djela i povijest svećeništva fra Vitomira Muse najbolje će kazati njegova braća franjevci koji su zajedno s njim svečano uveličali ovaj jubilej u prepunoj crkvi u na Brigu koja je na području njegova rođenja, 3.3.1941.g. u Mokrom , a kršten dan kasnije u ovoj crkvi, i koji je jedan od sedmero djece svojih pok. roditelja Marka i Mare.

Nakon svete mise fra Vitomir je sa svojim prijateljima i župljanima otišao na svečani ručak i druženje gdje se moglo čuti još lijepih riječi i anegdota iz njegovih 50 godina služenja…

A jedan od posebnih trenutaka je bio i kada mu je veliku zahvalu i poštovanje iskazalo 30 mještana Uzarića koji se s ponosom sjećaju njegovog službovanja u toj župi i velike promijene koje je donio.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info