VIDEO – FOTO: Djeca Djeda Božićnjaka razveselila učenike I. OŠ Oklaji Široki Brijeg

ŠIROKI BRIJEG – U organizaciji bivšeg učenika sa razmjene Davida Naletilića i izviđača Širokog Brijega u I. OŠ su podijeljeni božićni pokloni.

Naime, David je kao član organizacije KL-YES Alumni dobio sredstva za probni božićni projekt. U projektu su velika pomoć bili mladi izviđači koji su kao volonteri dijelili poklone veselim učenicima.

Izviđači su u ulozi vilenjaka posjetili školu na zadnji dan nastave te su tu proveli zabavan školski dan sa učenicima. Na samome početku učenici su otpjevali Radujte se narodi kao dobrodošlicu gostima. Pjesmom su zaslužili poklone baš kao i učiteljica i snimatelj. Ako je suditi po ovoj djeci krampus može na biro jer u 3.a nije imao posla.

ošbožić23122015 9

Nakon darivanja, učiteljica Marija Lončar svojim je učenicima podijelila mnoštvo dobrih lekcija o dobroti, darivanju, poštenju i mnogočemu drugome. Učiteljica je potom dala slobodu mladenačkoj znatiželji. Učenici su pitali vilenjake sve što ih je zanimalo. Bilo je tu pitanja o poslu kod Djedice, dobroti, putovanjima, ali i nogometu. Razred kaže da im je najdraži Messi, a zanimalo ih je i mišljenje vilenjaka o njemu i drugim nogometašima.

Program se nastavio u neočekivanom smjeru kada su veseli učenici željeli pjevati i recitirati za svoje goste. Učenici su jedan za drugim izlazili pred ploču i pokazivali sve što ih je marljiva učiteljica naučila. Poslali su i poruku cijelome svijetu: Svim dobrim ljudima, neka osjete Božji dar i toplinu u grudima.

Program se završavao zajedničkom pjesmom. Prvo se pjevala pjesma Radujte se narodi, a nakon nje se otpjevala i jedna na engleskom, svima poznata Jingle Bells. Pošto je počeo sat engleskog jezika učenici i vilenjaci su se pozdravili na engleskom i jedni drugima zaželjeli Sretan Božić i čestitu Novu godinu.

Vilenjacima se svidjelo što su vidjeli te najavljuju mnogo veću Božićnu akciju za najmlađe školarce sljedeće godine u koju će se moći uključiti svi građani dobrog srca.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info