VIDEO-FOTO: ”Dani Kočerina 2016.”

ŠIROKI BRIJEG – U povodu svetih Petra i Pavla zaštitnika župe Kočerin, a u sklopu tradicionalne manifestacije ”Dani Kočerina 2016.” u organizaciji HKUD-a ”Kočerin” održana je tradicionalna Večer folklora pod nazivom ”Kočerinom kolo igra, a pisma se ori”.

Na samom početku programa nazočne je pozdravio voditelj HKUD-a ”Kočerin” Marinko Mikulić – Mako koji se zahvalio svima koji su pomogli da se organizira večer folklora. Nazočnima su se prigodnim riječima obratili i župni vikar fra Goran Ćorluka i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

Večer folklora su otvorili najmlađi članovi HKUD-a ”Kočerin” spletom hercegovačkih plesova, potom su nastupili stariji članovi HKUD-a ”Kočerin”.

Na ovoj večeri folklora, koja se održava šestu godinu zaredom, osim domaćina HKUD-a ”Kočerin” nastupila su hrvatska kulturno-umjetnička društva ”Naši korijeni” župa Kljake (RH), ”Biloševica“ Rasno-Dužice, „Tijara“ (RH), „Sveti Ante“ Dretelj, Folklorni ansambl Broda, Slavonski Brod (RH), te „Rakicke“ s gankom iz Rakitna i guslar Mate Anić.

U zabavnom dijelu programa nastupili su tamburaši iz Slavonskog Broda i poznati etno glazbenik Zdenko Damjanović. Organizatori su priredili tombolu, a program je vodio novinar Radio postaje Široki Brijeg Marinko Karačić.

Program manifestacije “Dani Kočerina 2016.” nastavlja se u nedjelju na igralištu škole na Kočerinu, s početkom u 20 sati, utakmicama 38. Petrovdanskog malonogometnog turnira.

Grad Široki Brijeg